Bmw e46 Ci - utséede

Tjena! Jag har en 323ci e46, surfade runt på nätet och hittade en 3 serie m en stilren paket samt snygga fälgar. Kan ni som är lite mer insatta i detta hjälpa mig att hitta dessa delar. Jag undrar om han har paket hela vägen runt, eller om det bara är en framläpp bytt på bilen, och om det är M-paket på denna bil från början. Är bilen sänkt eller fälgarna stora? Ja, ni förstår jag vill ha bilen som exakt denna. Och fälgarna, dom måste jag hitta!



Svar på inlägget: Bmw e46 Ci - utséede



Det är inte M-paket från början utan någon läpp som är monterad på originalfronten. Speglarna är däremot M3-speglar. Fälgarna ser ut att vara Hartgefälgar. Edit: Dessa ser då likadana ut och är Hartge. http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=59882


Hittar inte fälgarna som hartge, är det 19 tum kan du se det?


Vet inte riktigt vad stora fälgar har med sänkning att göra Men bilen har nog någon form av eftermarknadsspoilerläpp, typ som en sån här från Rieger: http://www.schmiedmann.se/3_serien/e46/ . 0.htm#5492 (inte samma, men ser snarlika ut) Fälgarna är nog 19" pga att däcken ser ut att ha så låg profil man kan ha. Sidokjolarna ser ut som M-tech2kjolarna som tex denna har: http://www.garaget.org/?car=206065 Och själva sänkningen är svår att avgöra, men det bör vara någon form av fjädersats som ger lite aggressivare sänkning, kanske 30mm lägre än sportchassi/m-chassi runt om. Så här ser M-tech frontarna ut btw: M-tech 1 på sen faceliftad sedan: M-tech 2 på en coupé:


Är det dyrt att sätta M-paket på?


Beror på vilken butik/återförsäljare du vänder dig till, samt om du köper delarna till paketpris alt. styckpris. Men räkna med minst 10 - 12.000;- till den främre & bakre stötfångare (M-tech). Sidokljorna går på en 2 - 3000;- (2st) medans enbart M3 speglarna kan ligga runt på en 4 - 5000;- och 1500 - 3000;- för Sport/EVO speglar. Sen däck+fälgar varierar, nya kostar en förmögenhet så försök & leta fram ett par begagnade (Allt från 6 - 15000;-). För en sänkning (beronde på om du kör med nya sänkfjädrar eller coil´s) + en hjulinställtning efteråt kan ligga på en 4 - 5000;- ! Kostar som sagt.


Annars kan du kolla in denna hemsida > http://www.schmiedmann.se/3_serien/e46/ (Samtliga varor + priser så kan du skapa en egen bild)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka