Airbrush, grundinställningarna.

Hej, jag har köpt en airbrush spruta från Jula men jag får den inte att fungera som jag önskar. Jag får inget jämnt färgflöde utan färgen kommer endast när man drar handtaget hela vägen och så skall det väl ändå inte vara. dessutom när man för tillbaka handtaget så kommer det klumpvis av färg vilket jag inte vill när man målar smala streck. Detta är färgsprutan jag äger, http://www.jula.se/airbrushspruta-for-proffs-082004, enligt många skall denna räcka för nybörjaren. Färgen jag använder heter Faskolor och jag spär ut den så att konsistensen liknar vatten. Det jag vill veta då är hur man ställer in en Airbrush, vad gör de olika reglagen och hur ändrar bredden på färgstrålen?? Jag har letat runt på Youtube och även Google men har inte hittat en sådan guide, hoppas att någon här kan hjälpa mig! Tackar i förhand!



Svar på inlägget: Airbrush, grundinställningarna.



När jag körde airbrush för sådär 10 år sedan så hade jag själv en spruta som krävde noggrann rengöring av nålen. Kontrollera så den är rak och fin utan beläggningar av färg eller liknande. Sedan är det ju viktigt att du har rätt tryck från kompressorn också.


Börja med att läsa på airbrushforum tex. Airbrushforum.se och ta del av alla frågor som finns där. Det är mycket som skall stämma när man skall använda en airbrush tex. kompressortryck, färgviskositet och framför allt REN nål och munstycke. När man börjat att få detta någotlunda rätt är det bara att öva,öva,öva........det kan ta flera veckor innan man börjar att kunna hantera en airbrushspruta. mvh Bosse


Okej, skall besöka hemsidan. Tack ska ni ha!


Jag har ännu en undran! Kan man klarlacka mer en airbrush och i så fall, vilka klarlacker rekommenderar ni?


Man klarlackar inte med en airbrush, det blir för lite flöde av lacken. Finns utmärkta små färgsprutor på Biltema som man kan lacka med tex 15454 bosse





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka