Rolla Granadan

någon som vet om denna går att rolla med? http://www.biltema.se/sv/Bygg/Farg-och- . arg-36385/ och vilken typ av roller, funkar denna? vill ej att det ska bli flammigt http://www.biltema.se/sv/Bygg/Farg-och- . st-362818/ är första gången jag ska rolla, så vad ska man tänka på? ta del för del? börja nedifrån och gå upp eller börja från taket och ner.



Svar på inlägget: Rolla Granadan



Rolla blir aldrig bra! Försök låna en kompressor och spruta. Även dom sämsta försöken blir bättre än rollern. Dessutom går det åt mindre färg.


har ju kompressor och en spruta från biltema, men har aldrig provat den, är det inte enklare att rolla´? :S


Rollar man en bil och vill göra en seriös lack sen får man ett helvete. Är det matt lack du är ute efter?


Googla lite på Youtube så finns det bra filmer där det lackas. Det är inte särsilt svårt. Sprutar du kan det bli bra. Rollar du blir det garanterat uselt.


Hade du bott inom 5 mil hade jag tittat förbi och sprutat för att skona en av mina favorit modeller. Tror inte jag bor nog nära.


hehe bor på hammarö i värmland ja granadan är jävligt fin, nej det är halvblank vit, länken finns högst upp


Då ska du inte rolla. Du har ingen skrotbil du kan öva lite på? Har du använt en färgspruta överhuvudtaget? Youtube tips är en bra början. Det finns riktigt utförliga filmer för nybörgare jag hade varit överlycklig av att haft då jag började ned målning.


jo har flera skrotbilar man kan öva på, vet du om den färgen funkar? behövs thinner?


Den där färgen skulle jag inte lägga på något 4 hjuligt jag tyckt om. Kolla på färgaffärer efter lackfärg. Ibland har dom felblandade nyanser skitbilligt.





Lägger man på nån riktig skitfärg åker man oftast på att slipa bilen plåtren om man ska göra nått seriöst senare. Det går säkert inte att lägga något i bilacksväg där denna färg varit.


nej! måla inte med den! tar långtid att torka o blir aldrig riktigt hård


Dessutom kommer det att krävas 100 fler slippapper om man ska slipa den pågrund av att papperna slaggar igen.


Nu lär man ju låta som en gammal stöt. Man har ju förstört en och annan bil genom snabba infall. Ta en funderare vad du vill uppnå med det hela. Vill du ha en fin vit bil är det kört med rollern och skulle det lyckas med en biltemaspruta utan större erfarenhet måste det både till en stor tallang för att lacka och en stor potion tur. Då är det bättre att vänta med lacken tills du har råd att lämna bort eller skaffat dig lite erfarenhet. Min "General Lee" har i grunden en trist Volvoröd kulör i botten och när jag tittade på bilen och ville spy tog jag en funderare på vad man kunde göra av en röd familjeburk. Siffror på dörrarna och attetyd kan lyfta en bil tills man har resurserna för en hellack.


För gudsskull rolla inte! Granadan är alldeles för fin!


näe får se om jag ska prova biltema sprutan


om du rollar den så kommer jag personligen å ger dig ett nackskott NEJ den är fin som den är tycker jag,, om du ska lacka om den lacka om den i orginalfärg den är fin tycker jag japp partisk


Får nog hålla med d.fagersten här.. Granadan är alldeles för utrotningshotad som det är tyvärr..


Jag ställer upp med alibi!


näe det blir att försöka med sprutan, så man får väll se hur det slutar





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka