Styling av Golf 3 Vr6 -93, var börjar jag? Hur gör ni med bilen under vintern?

Hallå på er! Jag är helt ny här på Garaget och jag kan inte speciellt mycket om bilar. Jag körde en Volvo 745-90 fram tills nu då jag har köpt en Golf 3 Vr6-93 som jag har tänkt att styla och fixa till lite själv, men vart börjar man? Vart började ni med erat bilbygge? Börjar man med interiör och styling, eller börjar man med motorn? Jag har aldrig varit speciellt intresserad av bilar fram tills att jag fick åka med i Audi_powha Evo 8 här på Garaget, det var då jag blev frälst! Har inte tänkt att bygga världens vrålåk, men hade tänkt lite kjolpaket, motortrimning, och lite annan styling. Så vart tycker ni att jag ska börja? Sen till min andra fråga. Hur kommer det sig att många inte vinterkör sina stylade bilar? Jag måste ha en bil i vinter och Golfen är den enda jag äger. Har hört att många ställer av bilen och ställer den i garaget under vinterhalvåret, ska jag göra likadant? Tacksam för svar! Peace:D



Svar på inlägget: Styling av Golf 3 Vr6 -93, var börjar jag? Hur gör ni med bilen under vintern?



Jag började iaf med att fräscha upp min bil, vita blinkers runtom till exempel. I samma stund hade jag bumperpaint på sprayburk och lackade det svarta i fronten. Exempel på lätta saker man kan göra själv till en början


Som tidigare, byt lite glas för typ blinkers el bakljus, nya fälgar och gör den fräsh med vaxning polering mm.. Byt ut lite glödlampor mot LED... Bilen ska kunna rulla i sverige under vintern me... finns många som kör sina bilar året runt också..


http://www.wolfsgruppe.com/vagevent2009 . G_4144.JPG Välkommen till garaget hehe Eftersom du har en golf så skulle jag satsa på stance utan tvekan, låg, breda fälgar, toe hjulvinklar, nedlacknibg av lister, blinkers osv. Blir inte alltför dyrt heller. Så Inge kjolpacket eller timm till den bilen säger jag bara! . Kika på bilden jag länka till, något i den stilen borde du satsa på, väldigt billigt och snyggt! Då har du en bra bruksbil dessutom Fannie har mitt nummer så messa ifall att du undrar något


Jag brukar alltid börja med att se till att allt går bra maskinellt och chassiet är tight innan jag går på nästa. Efter detta så rekondar jag bilen för att få den fräsh, har du en ren och blank bil uppskattar du den men och kommer där men få lättare att spåna ideér För att fortsätta på billiga spåret så går du på mindre saker för att höja utsendet. Toning byta blinkers eller som tidigare nämn bumpershine. Då får du all gammal grå daskig plast som ny. Söker du runt finns det mycket gör det själv lösningar som du kan göra för skit pengar Kolla gärna min projekt tråd på brukisen http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=254882 där ser du va små saker kan göra för skillnad Anledningen till att folk ställer in fin bilarna under vintern är lite olika faktorer. Dels för att vi andvänder vägsalt i nästan hela Sverige, detta fräter på lack och plåt i samband med is, resulterar i att bilarna rostar. Sen så är kjolpaketen ofta gjorda i glasfiber vilket gör dom väldigt sköra vid lägre temperaturer. Plockar du en snökocka så kan du bli av med hela fronten.


Välkommen kul bil du köpt ! Det första du bör göra är att byta kamkedja om inte detta är gjort, och eftersom du ska köra den i vinter också så ge den en ordentlig rostskyddsbehandling sen när detta är gjort kan du börja styla osv, jag hade köpt coilovers och snygga fälgar till en början, sen kan man köpa lite lampor blinkers och annat krimskrams efteråt. Vill du trimma så bör du renovera motorn innan du börjar med detta, och glöm chiptrim luftfilter och sportavgasrör... det ger ingen effekt. Hur mycket effekt vill du ha ut ?


Hej nybörjaren, det första du bör göra är att läsa igenom reglerna i detta forum.


Väx upp...


Vad tycker du själv är viktigt? Och vad saknar du på bilen? Jag personligen gillar inte framhjulsdrivna bilar och speciellt inte små framhjulsdriva bilar, Men det finns en sak som är jävligt tacksamt med dom och det är att bygga ljud i dom! Blir ett jävla dunkande i dom små bilarna så det är nog det jag hade satsat på först:) Jag hade inte gjort något speciellt med motor utom att ta bort motorhuvs isoleringen och sätta dit sportluftfilter. Detta mest för att det blir goare motor ljud. Ett sportavgassystem är ju också trevligt för ljudet eller om du bara kör raka rör förbi en dämpare så blir det ju billigare än ett helt avgassystem. Du får fundera lite på vad din budget är och vad som är värt för dig. Helsats avgassystem kostar väll typ 8K och ger 5-10 hk och trevligt ljud tex. Men för dom pengarna får du en jävla ljudanläggning istället. Vill du att bilen ska se snygg ut och dra till sig blickar så är ju angeleyes/klargalas strålkastare , via blinkers vingar kiolpaket och stora fälgar något du vill lägga pengar på istället. Om du istället vill ha en bil som du tycker är rolig att köra så satsa på en fet ljudanläggning och kanske sportavgassystem. Motorn hade jag inte brytt mig om att trimma, dels för att du är nybörjare och motortrim är lite mera komplicerat än att byta glödlampor i bilen och det är dyrare men framförallt eftersom den redan har ganska bra kraft original och att den är fwd så du spinner bara bort dina extra hästar ändå. Som sagt så gillar jag inte små fwd bilar men ljud är bra att bygga i dom så jag tycker du ska göra det först:)


+1





Han har ju inte fel dock, nybörjaren borde läsa igenom reglerna innan han startar en tråd.


Skulle vara kul och veta hur många av er som läste alla regler när ni precis skaffat garaget.


Jag gör det alltid innan jag startar en tråd. Det är ju till för att det ska bli bra ordning så att TS lättare kan få hjälp och läsarna bättre kan hjälpa.


ursäkta OffTopic men, "toe Hjulvinklar"? förklara gärna...


Negativ camber? Rätt många som kallar det toe, vi gör det iaf haha


toe är väl hur hjulen är vinklade framåt eller vad man ska säga, camber är något annat


Jag syftade på samma sak, och de flesta förstod nog vad jag menade


Camber: Hjulens vinklar ut eller in. Positiv camber är när hjulens översida lutar ut \ / Detta resulterar mer styrkänsla men kraftigt försämrade vägegenskaper i kurvor. Går du för hårt på börjar däcket hasa. Negativ camber är de man eftersträvar. Det är när hjulens övre del lutar in / \ Detta ger mer grepp i hårda kurvtagningar då hjulet under belastning ändrar lite vinkel och ställer sig rakare, i det positiva fallet ställer den sig mer utåt vinklad. Det är en fin balans mellan negativ camber och neutral då du får mindre kontakt yta på däcket när du kör rakt fram. Därför ändrar många tävlings åkare inställningar beroende på bana. Toe är hjulens vinklar ur styrmässig synvinkel. Toe in betyder att hjulens främre sida är vinklade mot varandra, ger bättre in styrning i kurvorna men när du ändrar dessa vinklar blir den orolig i högre hastigheter. Toe out är motsatsen där hjulens främre del pekar ifrån varandra, detta försämrar dock instyrning och ger mer motstånd när man skall köra högre hastigheter


tänkte mest bara på om han söker på toe vinklar så får han fram något annat


Hehe det är sant, My bad! . Blev ett bra inlägg ang det ovanför oss, bra förklarat dessutom Back to topic!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka