Hur bra blir färg ytan om man..

Tjena! har funderat lite kring pensling/rollning/sprayburk. Hur bra blir ytan om man skulle slippa grunden med 600 papper, sedan rolla/pensla/spraya ytan till matt vit. och sen slippa med 800/2000papper med vatten för att få bort pensel drag/flammigt osv. Hur tror ni det kommer se ut efter? kommer det se skit ut ? Nu är jag också osäker vilka papper men gissa mig fram. Tips på färg/papper man ska använda. Tänkt testa på en gammal skärm för att se resultatet. Eller ska man bara strunta i det? Vill ju att det ska se skapligt ut.



Svar på inlägget: Hur bra blir färg ytan om man..



jag är inte sååå hemskt high på färgning, men 400 våtslipning dyger för mig och sedan spraya på..., ( ser nja sådär ut.. , men bättre än rost..) men jag skulle tro att om du penslar på färg så kommer det behövas rejält med slipning för att få det plant..,, tänkte du använda penselfärg som finspackel??


Jag har bara tänkt anntingen rolla/pensla/spraya sedan slippa efteråt med 1000-2000 papper och få en jämn yta utan massa ränder av roller eller liknande. Innan målning med 600 papper för att färgen skall få fäste. Förstog inte vad du menar med spackel, så kan inte svara på det


Alternativt använda en skumgummi roller eller en väldigt finhårig pensel


funkar vad jag vet, google vet som vanligt http://rolledon.forummotion.com/t1-my-1 . rst-yellow


Hmm. Kanske man skall testa på en skärm som man har liggandes att börja med:)


Såg riktigt bra ut!, dock så är jag efter matt färg. Men samma princip. Någon som har tips på färger? från biltema/rusta/ÖoB ??


biltemas topcoat ... finns på båtavdelningen


Såg denna med http://www.biltema.se/sv/Bygg/Farg-och- . arg-36711/ Kanske inte så dumm, finns i matt vit





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka