Toning av bakljus.

Hade en 740 förut, köpte toningsspray på Mekonomen, vart ju inte jätte bra, men det dög. Men bilden på länken nedan, hur har dom gjort att få det så bra? http://www1.garaget.org/events/archive/ . MG_003.jpg



Svar på inlägget: Toning av bakljus.



Dom kan ju ha satt toningsfilm på lyktorna...


Nja det är nog vanlig bakljusspray, med extra många lager. WeDo t.ex. vet jag har vanlig spray: http://www.garaget.org/?car=109731&image=1046988 Jag kör också med spray men fick det inte lika blankt av någon anledning, det är drygt 6 tunna lager som är lagda med 1-3 minuters mellanrum: http://www.garaget.org/?car=104801&image=1495321 Toning (speciell toning för framlampor) har jag däremot på framlamporna och det blir inte alls lika svart: http://www.garaget.org/?car=104801&image=1495329 Sök lite så hittar du mängder av trådar om detta.


Det problemet som du kan får är att du hamnar på en poliskontrol eller en polis bil som följer efter dig och säger att det ljuser för mörk och tvinga dig att göra en ombesiktning. Om jag kommer ihåg rätt, det fanns en medlem här som just pratade om det med poliskontrol och att han fick ombesiktiga bilen på grund av det. inte kul.


de stämmer, enligt lag så får man inte tona lysen i efterhand.. men får dock montera tonade lampor som e E-märkta.


Det är mycket som är olagligt Måste hitta ett par baklampor innan besiktningen.. Framlamporna klarade sig förra besiktningen och jag pallar inte köpa nya så jag får hoppas det går i år igen.


Okej, men tack så mycket för svaret! Jo, det är ju inte dirket lagligt, men ombesikning gör mig inte så mycket, men det enda man är LITE orolig för är att OM man skulle bli påkörd bakifrån så skulle dom möjligen kunna få rätt eftersom man har tonade baklysen och dom inte kunde se.


om det händer, det kan blir dyr. man kan alltid chansa.


Man får ju se till att dom aldrig kommer ikapp!


Det där måste ha känts väldigt skönt å säga





Ja ska tona om mina så det finns en lätt röd ton i den svarta färgen. Blir det inte så blankt som ni önskar så kör man 2000 våtslip och polerar


jag hade tonat så lagom mycke, att det syns igenom den svarta tonings färgen, som tex det blinkar orange, position och bromsljuset syns.


Jadu det är väl lite det som menas med att man "tonar" bakljuset? Det är meningen att det ska lysa igenom. Om du tittar på mina bakljus så lyser dem alldeles utmärkt i rätt färger och starkt sken


okej, har sett nåra här i stan som har tonat så svart att en 21watts lampa knappt lyser som en 5watts.. var det jag menade..


Då har man ju gjort så fel man bara kan


För att få den där extra blankheten är det ju bara att lägga på några lager klarlack med


Ja Fellow jag undrade faktiskt hur du fått dom så helt blanksvarta men det verkar ändå lysa precis som vanligt...how did you do it? Fin bil föresten..


Fellow, går dina lampor igenom besiktningen eller byter du när det är dags? riktigt snygg bil btw


Jag ska faktiskt testa tror jag på besiktningen. Ska sätta provisoriska reflexer under på bakkjolen som substitut för orginalreflexerna som inte längre syns. Men jag har faktiskt tonat lite mindre än vad som är. Fortfarande riktigt svarta men ändå en lätt ton av röd som lyser igenom. Finns bara ett sätt att få det bra. MÅNGA TUNNA lager. Se till att ha ordentligt med färg i burkarna och att dem är väl omskakade. Annars finns risken för spottande. Håll även ett avstånd om 30-40 cm ifrån. Ni får säkerligen dra en 15 lager innan dem blir riktigt mörka men det blir jämt och snyggt. Dra inte för fort heller, dra i en fart där ni ser att den blir en blöt yta men inte rinnande. Gäller att vara väldigt finkänslig där


Jag la till klarlack på min förra bil när jag hade kört toningsspray från Mekonomen, men det vart fan alldeles matt då, var mer blankt innan :p. Kan det vara så att jag sprayade för mycket klarlack då?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka