Skylt fram behövs inte enligt jurist

Så här var det, jag och några polare var på väg och skulle dra ut med polares 940 turbo. Vi hade skruvat bort skylten fram för att kunna köra lite fortare . så kommer vi till shell macken i huddinge (stockholm). Vi går in på macken för att betala soppan, det står en kille och en tjej i kassan. Killen frågar vart skylten är. Vi svarar att den ligger i fönstret för att skylthållaren är trasig . Då helt plötsligt öpnnar tjejen i kassan munnen och berättar att hon snackat me sin systers kompis som är jurist. Den juristen hade tydligen läst att man måste ha två skyltar på sin bil, den ena skylten Måste sitta där bak, men den andra skylten måste inte sitta fram. Alltså FÅR man ha skylten i fönstret? man va tvungen att ha båda skyltarna så att man kunde se dom men dom syns i fönstret..Frågade om hon kunde fixa papper på de så att man kunde visa de för polisen om man blir stoppad.. hon skulle fixa de så vi skulle komma tillbaka om nån vecka eller så.... Ville bara skriva de här så att ni vet å kanske ni vet mer om just lagarna för regskyltar.



Svar på inlägget: Skylt fram behövs inte enligt jurist



Tyvärr stämmer inte det du skriver, tjejen i kassan har antingen ljugit dig rätt upp i ansiktet eller så vet hon inte vad hon pratar om. Det ska sitta en skylt baktill på bilen, belyst och fullt synlig för bakomvarande med giltigt skattemärke. Skylten fram ska sitta på bilens utsida och även den vara fullt synlig - för framförvarande. Jag vet nog vem tjejen i kassan är och skulle inte lita på henne om jag var du Mvh Jocke


Afan låter ju kanon bra då tycker jag att du ska skana in pappret och lägga det här så fler får nytta av det har åkt på böter ett par gånger för det


Aja vi får se..tror inte hon ljög. får se om ja får nå papper på de.


så vitt jag vet och alltid hört så är det lag på plåtar fram & bak, annat är det på a-traktor / epa då är det krav bara på 1... ?


Eller så ringer man VV och frågar helt enkelt istället för den gamla visan:Jag träffade någon som kände någon som sa... osv Detta har varit uppe flera ggr förut och alltid samma svar.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka