Tips&Råd inför Plastning av glasfiber a-stolpe mm,

Som rubriken lyder så tänkte jag be om lite tips och råd för jag tänkte börja plasta ( glasfiber ) min a-stolpe. Efter det tänkte jag även börja så smått montera EVO 6 luftintag på min huv, ngn som har ngn fiffig idee hur jag ska få det att sitta på plats före man börjar plasta ? Är även tacksam för lite tips på vart man kan införskaffa billig väv och annat som behövs till bra priser etc Biltema´s och bara allmäna tips inför plastning av huv / a-stoplen .



Svar på inlägget: Tips&Råd inför Plastning av glasfiber a-stolpe mm,



misstänker att du ska ha mätare i a-stolpen, hur många? börja med att antingen fräsa ur en ring i mdf som har samma innerdiameter som mätaren har ytterdiamter och sedan typ 1 cm (eller mindre) större än innermåttet. sedan tar du någon form av stretch tyg. exempelvis: t-shirt, fleece. ta och limma fast det/spänn upp det med en limpistol eller liknande så det blir mjuka och fina former, efter det tar du och mättar det hela med polyesterplast (köpes i mindre mängder på biltema, större mängder från tex båtfirmor 20kg), glöm inte att köpa härdare. efter det skär ut hålet för mätaren (när det har härdat) och börja spackla och slipa. för att snabba på härdningen kan du ta och sätta tex en byggfläkt/kupefläkt för att få upp värmen och få den att härdagenom snabbare.


Polyesterplast? Du menar väl glasfiber? O_o Har aldrig hört talas om polyesterplast iaf.


Glasfiber heter materialet du armerar med.. polyester heter plasten som du gjuter med. Sen finns de fler varianter.. epoxi tex.


Jag har redan mätar-hållare för 3x, så det är inga problem, och om man skulle villja göra så är det bara att göra samma princip som man gör s.k kicker panel... tänkte om ngn har tips för att slippa fula skarvar då jag ska plasta på hållaren direkt på a-stolpens klädsel...


FL3JM glasfiber är ju det som man mättar med just polyesterplast, det flytande sörjan (som luktar starkt) när man tex bygger båtar eller inredningar. utan polyesterplasten och härdare ligger ju bara glasfiberväven kvar som en "filt". finns även olika sorter av epoxy man kan arbeta med. LillNaisarn absolut bästa sättet att få det bra är att klä om den biten du plastar, oavsett om det är en a-stolpe, instrumentpanel eller en kickpanel. finns bra material att köpa på top'n trim i helsingborg, passa då på att köpa 3M fastbond30 det är ett vattenbaserat lim som är enastående.


tackar och bockar för ditt tips ngn hem sida till top'n trim ( för jag antar att det är firman som säljer tyg du pratar om ) ?


Om du inte redan byggt klart kan du kolla in mitt bygge av A-stolparna http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=21577





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka