vilken däckbredd är rätt på fäljande fälgar?

6x15" 7x15" 8x15" 10x15" ja, är det så enkelt att på 6 tums så ska man ha 155? 155mm är ju 6 tum... och 255 på 10 tum bred fälg? är jag ute och cyklar?



Svar på inlägget: vilken däckbredd är rätt på fäljande fälgar?



nä då det går bra så som du skriver. men det rä inget måste att ha det så man kan ha bredare, smalare däck oxå om man vill.


Så är de oftast inte, fälgens bredd mäts från insidan om jag inte är helt ute o cyklar, vilket medför att alla hjul får tyskstyket mer lr mindre. Men om man drar av en tum på fälgens bredd och sen räknar ut så blir det ganska rimligt. Jag har tex 225 på mina 7 tums fälgar.. det är ganska brett i förhållande till fälgen men det är absolut inte det värsta.


255 funkar inte så bra på 10" fälg iaf. satt på när jag köpte mina fälgar, och där snackar vi tyskstuk... På 10" ska jag iaf. sätta 275-285 för att få ut däcket och skydda fälgkanten...


Vad innebär egentligen tysk-stuk? Har faktiskt inte fått den termen förklarad för mig... Antar att det är när man har samma bredd på fälgen som dimensionen på däcket? Inget gummi som skyddar fälgen typ. Vad jag har förstått så brukar man väl köra på 10-25% större dimension på däcket än på fälgen? Typ mellan 165 till 195 på fälgar som är 6" breda och mellan 195 till 225 på fälgar som är 7" breda.


Exakt... Tyskstuk hittar du på bild om du kollar alla Rieger calibror och E30´s... däcksidan lutar in mot fälgens centrum...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka