Lack eller "klisterpaneler"

Hej! Jag har funderat över att lägga in lite färg i min Mazda 323F -93 och funderar över de två möjligheterna jag känner till. Jag vill nämligen förändra panelerna en aning och har bland annat hittat "klisterpaneler" som passar till vissa bilar, har dock inte hittat till min årsmodell. Det andra alternativet är att lacka. Vilket alternativ är att föredra? Om "klisterpaneler"; var hittar jag till min bil? Om lack; hur får jag loss panelerna och hur gör jag för bästa resultat? Tack på förhand!



Svar på inlägget: Lack eller "klisterpaneler"



Beror ju på vilken "look" du har tänkt. Kolfiber eller trä är ju lite svårt att få till med färg. Annars skulle jag föredra att lacka. Sök på forumet så hittar du trådar om hur du går tillväga.


Paneler sitter i 9 fall av 10 med nån form av lim eller dubbelhäftande. I annat fall kan det vara "hålpassning" kombinerat med lim/dubbelhäftande. Bänd försiktigt med nåt som inte skadar ytan. Lackning är ju att föredra, blir tusen gånger snyggare.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka