Kan en icka inkopplad ratt med airbag utlösa vidstötningar från postens sida?

Hejsan! Ska köpa en ratt till min bil med airbag. Finns det risk att den kan utlösa när man skickar den med posten? MVH Johan



Svar på inlägget: Kan en icka inkopplad ratt med airbag utlösa vidstötningar från postens sida?



Du får inte skicka den med posten. Det är sprängmedel och måste skickas i en nätbur. Jag tror förövrigt inte att den löser ut av stötar eller dyl men som sagt det kan bli tråkigt för dig om du skickar den ändå och det händer nått..


helt sant. dock kommer antagligen ingenting hända då många biltillverkare kopplar ur airbag elektroniskt och därför inte löses ut vid en krock. har svårt att tro att postens hantering vore värre än en krock.


Nu är det inte jag som ska skicka den . Utan jag ska ta emot ratten. Ifall den skulle lösa ut.Vems fel skulle det då bli? Han som skickar va?


En Airbagratt räknas som "pyroteknik". Tror dock att det skickas en hel del med posten, för det krävs ju en tillsatt spänning för att den ska lösa ut så det är relativt ofarligt. Det är f.ö avsändaren som råkar illa ut om det skulle hända något... http://www.posten.se/c/info_farligt_gods





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka