tips på 4wd familjebil, max 80k

börjar tröttna på att halka runt i passaten, funderar på att ersätta den med något fyrhjulsdrivet... vad har ni för tips? a4 avant 1.8tq ligger ju bra i pris, men dom är ju rätt små om man ska in med barnstol, vagn osv... nån subaru kanske? första gen audi a6 känns inte så lockande, hade en 100 c4 förut och det är ju samma bil... och passat syncro växer ju inte på träd direkt... finns iofs massa tdi's, men det vill jag inte ha.



Svar på inlägget: tips på 4wd familjebil, max 80k



En Volvo V70 awd kanske, bra när man har barn... Går ju att få för en rätt skaplig peng oxå, sen är dem rätt pigga för den delen.


Impreza, evo?


oj shit, nu la jag den här tråden helt galet... satt i andra tankar impreza eller evo låter inte som några familjebilar... V70 kanske skulle vara något, har inte åkt så mycket volvo... morsan har en s70, och den åker man iofs rätt fint i.


Här http://www.blocket.se/vi/9862607.htm?ca=12_s


Subaru Legacy, relativt stor och 50/50 drivning.


en audi S4 avant det är en trevlig kombi/familje bil/bus bil... o är 4wd..


volvo v 40 t4! helt klart


när blev v40 fyrhjulsdriven då....


Jag tycker att man åker skit fint i dem. Bara att slänga in barnvagnen i bak, och ändå har plats för annat! Sen är dem väl lite billigare i reservdeler än tex audi, bmw bla. (Eller?) Finns ju ett stort utbud av dem oxå, många att titta på innan man bestämmer sig!





v40 är bara att glömma, var är 4-hjulsdriften? och var är utrymmet? dom är toksmå, typ som A4. S4 är inget bra alternativ heller om ni syftar på C4 karossen, hade en 100 förut och det är ju samma skrot fast med turbo. Den bilen som ligger bäst till just nu är V70 2.5T awd eller kanske A6 avant 1.8Tq om man hittar någon till bra pris. igår var jag faktiskt och provkörde en subaru outback -99, det var ingen dålig bil.. men dom skulle ha 120 000,- för den. lite för dyrt för mig. men jag skulle få 75 000 för passaten i inbyte, och det var ju rätt bra.


Tycker du skall köpa en Chrysler Grand Voyager 3.8L V6 AWD ( inte så sportig kanske, men en go glidare )


gör som jag köp en audi s2 avant . plats för barnvagn , dricker inte mer en en volvo . du har fyrhjulsdrift 6växlat inte alls så dyra delar som folk tror . likaså med försäkring .


Jag har själv en Sharan 4WD, 6 växlar, 200HP rätt kul faktiskt


sharan och voyager... njae.. har bara en unge än så länge, så det räcker med en "vanlig" kombi en s2'a vore kul, men det är säkert rätt giftig försäkring på en sådan.. och så vet man inte hur dom är körda, finns säkert rätt många slutkörda ex.. tror jag skaffar dubbdäck till passaten och kör ett tag till.. blir det för olidligt så lutar det åt en traktor v70 2.5t awd.


Skaffa fler barn då!


Varför skriva volvo awd? det är ju inte en riktig 4x4, den driver ju mest 90% fram 10 %bak. Sedan så är det en enorm skillnad på en v70 och en a4/a6 i kvalitets känsla:) Man märker när det kommer dom som åker volvo, dom slår ju sönder dörrarna i princip, måste vara tungt att stänga volvos dörrar


Impreza gt kombi ligger runt 80 000:- Mkt bil för pengarna, riktigt trevlig att köra


Njae, det dröjer iaf 1 år.. och på ett år hinner man byta bil flera gånger Ang Volvos awd så har jag ingen aning om hur den funkar, trodde det var 90-10 men att det blev 50-50 vid behov. jaja, quattro är väl "the shit". A4:an är för liten, men jag har kikat på lite A6:or. Impreza gt kombi vore kul som fn att sladda runt i på vintern, men jag skuffen verkar inte vara så stor... och jag lär få in barnvagn, ett par matkassar osv.


är det någon i dala-trakten som har en impreza gt kombi som man får måtta lite på?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka