montera plastskärmbreddare, vilket lim?

som rubriken lyder, vilket lim skulle vara bäst att montera plastskärmbreddare med. bilen i fråga är en golf (min bil här på garaget). har funderat på typ silcaflex (stavning??) eller nån sorts byggfog.. vill inte nita fast då den inte är helt 100 i skärmkanterna..



Svar på inlägget: montera plastskärmbreddare, vilket lim?



pl400 brukar funka fin fint...


Nej ush för pl400, gillade det inte alls. Sikaflex gillar jag mkt mer, har köpt en annan sort med som liknar sikafelx men som funkar ännu bättre kommer inte ihåg vad den heter tyvärr, det är iaf små kulor i botten som skramlar. Någon vet vad det sistnämda heter?


okej.. men det funkar fint med sikaflexen då antar jag, hur går det med härdningen om det är kallt ute? har inte varmgarage och inte tillgång till att flyttta bilen. (inget körkort än , men snart så ;P )


lyfter lite pga brådskande behov av svar.. hur funkar silkaflexen i kyla (runt +10 grader) ? hade nämligen tänkt att fixa detta imorgon så ett snabbt svar skulle uppskattas .. tack på förhand / tommie


ring och kolla med nån som säljer sikaflex....det lär ju stå på tuben..


haha, det tänkte jag inte på! fan va dum man är ibland:P


Konstruktionslim någonting heter det? Grönaktigt. Använde det till mina skärmbreddare, funkade kanon Synd att det var ljus färg på limmet bara, syns lite i skarvarna. edit: Beige är det, tuben däremot var grön hehe


hittade inte sikaflex så jag köpte en tub PL200, som ska vara en elastisk och vibrationstålig fog.. blir säkert utmärkt, ("Hoppas jag, hehe")





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka