Fräscha upp strålkastarglas 945!

Tjenare! Hittade ingen tråd om detta så skapade en ny! Okej, jag har en 945 som är lite av ett projekt! Och tänkte höra med er på garaget om det går på något sett att "polera" upp själva glaset på lyktan? Samt om det går att göra något åt reflektorn? Går det putsa upp det på något sätt? Ska även måla insatsen i reflektorn, eller ah kanterna, några tips på vilken färg man ska använda? Jag ska ha svart, men är det någon spec för för att få det att fästa? Tack på förhand!



Svar på inlägget: Fräscha upp strålkastarglas 945!



alltså , det går snabbare att köpa beggade på skroten eller biltema.. Det är det tips jag har, har sj gett mig på att slipa upp mina insatser och glas många ggr, har tillochmed haft folk som polerar till och göra det och det är knappt de vill.. Sååå köp bättre istället ,) Orange har jag inte sett i insatser ngngång.. den du


Autosol till insatserna, rugga upp ytan du ska måla med slippapper sen funkar nog vilken färg som helst men bengalack blir väldigt slitstark och jämnt.


Ehm...är det inte glas på 945?


Pluspoäng hehe Drf är det snabbaste sättet att köpa "nya"


Du där så du något! Jag har ju en själv jo köpa nya glas är ju självfallet bäst:)


kan det inte rispa upp väldigt på Reflektorn med autosol?


Polera Inte reflektion, peta inte ens på den, den kommer repas och "färgen" försvinner direkt...Bästa är att köpa nya glas och trycka dit, kostar runt 400 kr st.


Blir nog bara bättre men är de fina så räcker de ju med en trasa och lite diskmedel:)


Det du säger kommer att förstöra reflektorerna totalt, och göra dem obrukbara! Prova lite autosol på dina reflektorer så får du se vad som händer...





1000-1500 kr st för kompletta nya strålkastare. Glasen 400-500kr st nya. Nya strålkastare och blinkers gör extremt mycket för bilen utseende och även för en själv när man kör.


Kör du autosol på en reflektor så är den bara och slänga sen, ganska garanterat..... Oftast kromad plast, alltså plast med ett tunnt tunnt lager med "krom" på. Även om reflektorn är av kromad metall så lär den va för känslig för autosol. Våtslipa och polera blästrade strålkastarglas som faktiskt är av glas är hopplöst.... När de är tillverkade av plast så går det att få dem bra igen. Min erfarenhet


Kommer nog köpa nya från Biltema! min högerfram har spruckit är det stor skillnad på skicket på dem sen köper jag ny till vänster också!


Finns risk de syns skillnad... Den till höger såg faktiskt fräsch ut när den satt på bil, med en ny bredvid va den inte så fin längre Jävla grymt ljus blev det också, fast jag bytte hela skiten, alltså både glas och reflektor. Är reflektorn helt slut och man sätter dit ett nytt glas så gör det inte så stor skillnad, är glaset helt slut (blästrat) så kan ljusbilden bli diffus och svag trots att reflektorn är ok


Behöver itne få en bättre ljusbild... Vill bara att det ska se fräschare ut Köper nog nytt glas från vparts





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka