Profil

Hej jag undrar hur det går till med Profil osv. På min bil står det 205/60R16 60r är då profilen? om jag köper samma däck fast med 65 i profil blir däcket högre då? Om jag köper nya fälgar som är större tex: Från 16 till 17 tum måste jag då minska profilen på 17 tums fälgarna? Förstår inte allt det där riktigt, Tänkte köpa en 17tums fälgar fast vet inte vilken profil och bredd jag ska ha.



Svar på inlägget: Profil



205=Talar om Bredden på Däcket 40=Talar om Profilen R16=Talar om vad det är för tumm, deto lägre tal på profilen desto lägre blir det tex 35 är lågt och 70 är högt. du måste INTE minska men det är att föredra med lägre profil på större fälgar så du får samma rullomkrets+att det ser ut bättre.


Så en samanlagd runtomkrets på nya däcken är 0.7 är det bra då?


0,7 vad? finns ngn passagen sida där man kan ränka ut så att det inte ska skilljas allt för mkt rullomkrets på ens nya däck. minns inte exakt hur mkt det kan skillja men ngn cm gör inte speciellt mkt, men om du har för stor rullomkrets eller liten så är det risk för att mätaren visar fel mer eller mindre, om du ska ränka ut rullomkretsen på nya däck och gammla så räknar man från orginal så som på min bil sitter det orginal 195/55/15 tror jag att det var och nu kör jag på 225/45/17 och det är ok !


Här kan du räkna ut hur mycket som är lagligt eller kommer gå igenom bilbes. http://www.alltombilen.com/dack_beskrivning.asp jag hade 0.7% runtomkrets så jag undrar om det är bra eller inte. Från 205/60/16 Till 215/50/17


med samma profil tex 30 så ökar allt med en cm.. allså 255 till 265 är 1cm skillnad i bredd..


När du byter däck/fälg får rullomkretsen inte förändras mer än ±5% jämfört med rullomkretsen på hjulen som bilen är typgodkänd för.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka