Hur byter man dioder i instrumentpanelen på volvo 850?

okej dom ser mindre ut. kan du inte länka till en sån lampa på någon sida.



Svar på inlägget: Hur byter man dioder i instrumentpanelen på volvo 850?



http://backspegeln.com/tips_dator.asp Det ända du behöver. Sen om du har airbag så måste du som sagt ta bort den också. 4xbult under.


Vad är det för beteckning på lamporna som sitter i mätarhus och ECC panelen? Sen resten av dioderna som sitter i cigg-pluggen, el-hisspanelen osv. Jag undrar även vad man kan använda för dioder för att få bättre ljus i kupén, dvs vanligt "lampsken" eller ljust blått sken något som är starkare än org belysningen.


Här har du lampor för bättre innebelysning. http://shop.textalk.se/se/article.php?i . rt=1429239 http://shop.textalk.se/se/article.php?i . rt=2263974


Tackar, har beställt sånna nu.


Har fått i dessa i bilen nu och kan verkligen rekommendera dom, blir stor skillnad på ljuset. Tackar!


Här finns många bra tips: http://www.backspegeln.com/tips_850.asp


Kul att du gillade dem,går ju att läsa en bok i det ljuset .


Eftersom trådskaparen inte tackade, tackar jag dig stort. Ska skriva ut din text och ta med ut i garaget. Tack


Väcker den här tråden, då jag har lite info som känns relevant. När ni byter till dioderna från bildioder.se, tänk på följande: 1.De stora dioderna går inte i hålen där lamporna suttit (iaf inte på min t5 -94). Jag började fräsa ur hålen, men insåg sen att det var 100 gånger lättare att skruva bort de ca 10 skruvarna på baksidan av instrumenten, och helt enkelt lossa kretskortet från mätarna. Då kan du skruva fritt. 2. Dioderna -måste- vara rättvända, alltså med +/- på rätt ställe. Och dom var inte helt lätta att få kontakt när man stoppade dom i lamphållarna, så ha gärna en strömkälla (jag hade ett mc-batteri) för att "felsöka" med. Jag monterade helt enkelt alla dioder, och sen la jag + och - på en diod och kollade. Testade tills alla lyste, och sen provmonterade jag på bilen. Alla var släckta, så då polvände jag helt enkelt alla, sen var det klart. Önskar att någon berättat det här för MIG. Jag höll nämligen på i typ.. 4 timmar för att få dioderna att lysa innan jag kom på det där med batteriet.. 3. BLINKERS-lamporna ser precis likadana ut som alla andra. Om du inte tänkt byta dom, ta inte bort dom.





Hej! tänkte också byta till blåa dioder på min volvo 850 i intrumentpanelen, jag tänket byta allt i mätarhuset, knappar (ljus,stolvärme,dimmer, etc) men har ingen aning om var jag ska köpa sakerna så det blir billigast?! där finns en hemsida som säljer ett helt kit http://www.bildioder.se/ för instrument panelen, dock står där "Endast för bilar med ecc!" men jag vet inte om jag har ECC eller inte ? exakt vad är ecc.. och hur vet man om man har det eller inte? (ja är lite grön inom detta området) och om de nu är så att jag INTE har det, är de lönt att köpa detta kitet då, eller dioderna kanske passar ändå? PS! vad är det för dioder till knapparna och hur många ska man ha? och om jag nu inte köper detta kitet, tänkte jag kanske köpa lösa dioder, men vilka ska jag ha och vart köper man dom?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka