Måla över Hammarlack??

Har hört att man inte kan måla över Hammarlack?? med annan färg. Har målat mina bromsok med Röd Hammarlack. Tänkte nu måla dem Gula för att matcha vissa detaljer. Frågan är nu?? Är detta möjligt.



Svar på inlägget: Måla över Hammarlack??



Prova slipa lite på det, har aldrig målat med hammarlack med en stålborste borde väl funka om sandpappret inte vill.


Väldigt svårt att lacka över hammarlack måste nästan få bort allt då hammar lack har en vis komponent i lack som fuckar upp annan färg ....... //Sam


Det är för att den är silikonbaserad som det fuckar... Borde dock gå att måla över med annan hammarlack om man slipar ner det lite.


humm svårt är det hammarlacken med eller utan Silikon??.Är det med silicon så finns det nog inte så mycket att göra en att slipa ner å måla igen (Vet inte hur det är med Hammarlack på hammarlack)


Tror inte att de ska va några bekymmer, däremot under härdningstiden(6 veckor) utsöndrar hammarlacken silikon.. under de perioden bör man inte måla dom.. Gör som så att du tvättar av oken noga med förtunning eller t-röd, slipa med fintpappen till ytan är matt... Klabba på ny färg.. MVH MÅLARN


Det enda som finns att göra är att lacka över med hammarlack annars måste du slippa bort hela färgen.


De tvivlar ja STARKT på....





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka