Råd innan polering av Volvo

Jag har en Volvo 740 som jag har tänkt polera upp, den är gul-beige i färgen och lacken ser förtaskig ut. Jag vet inte hur pass blek(jämfört med den såg ut i början) den är men jag antar att det är en hel del. Jag skulle bara vilja ha några råd om hur jag ska bära mig åt. Om det finns speciella maskiner att använda, singel eller dubbelmaskiner så att säga, vilket sorts polermedel(grovt eller inte) osv. Den enda erfarenhet jag har är den jag fått från att praktiserat på en rekondfirma i 3 månader så jag har polerat litegrann i alla fall. Och till sist kan jag tillägga att jag inte har färväntat mig något proffsresultat, jag vill mest pröva på, och jag tror inte att den blir sämre än den är i nuläget. Tack på förhand.



Svar på inlägget: Råd innan polering av Volvo



Polermaskin är nog det bästa, Själva tekniken att polera är du säkerligen bättre på än jag. Jag körde hagmans polish när jag polerade min bil. Vet inte hur grovt det är, men bra blev det. Antar att du vet att man måste vaxa efter en polering. Polermaskiner finns billiga på t.ex Clas Ohlson, och min är en enrulles därifrån som funkar riktigt bra. Lyka till! Det är kul att se resultatet sen!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka