Varför går polerhuvenan sönder?? ?

Vad gör jag för fel?? ? varför går micros gula polerhuven sönder för?? ? Trycker jag för hårt För mycket eller för lite medel Snurrar det för fort vad är det för fel??? Tacksam för svar



Svar på inlägget: Varför går polerhuvenan sönder?? ?



Antagligen dålig kvalitet. Har själv inte provat dom men dom ska i vilket fall inte gå isönder.


Hur mycket tar du av/på dem på din polermaskin? Jag antar att det är Smartabs gula trissor du menar? Kolla på http://www.lj-trading.se/webshop. Där har dem både Lahegas och andra billigare trissor som är MYCKET bättre än de gula


Nja det flyger av när man kör.. . Det gula lossnar från karborren.. .


Då är det helt enkelt kvalitén! Men kolla länken jag nämnde innan, deras trissor funkar kanonfint!


Tveksam till att det kvaliteten.. . Har prata med en rekondare som använder dom dagligen å aldrig har det problemet.. .


sitter inte massa skit på karborden då (eller hur det stavas)


Vad använder du för polermaskin? Oscillerande eller roterande? Startar du maskinen innan trissan ligger på lacken så att säga. För om du startar maskinen innan du lägger an den mot lacken sliter det på vidhäftningsytan på trissan.


Det är en två huvad oscillerande.. . Men det kan vara en anledning att man inte stänger å sätter på maskineriet när den ligger på lacken varenda gång.. .


Lägger du medlet på trissorna eller direkt på lacken?





Har samma problem med min dubbelhuvade maskin. Har testat Micros och Sonax eller smartabs trissor (minns inte vilka) och skummet vittrar sönder först i utkant, sedan lossar det större bilar och till slut lossar minst halva skumbiten på trissan. Ska testa andra märken men det var ingen skillnad på dessa två jag har provat. /Ena


Efter ett tag så slits trissan, helt klart. Men det går att dra ut på livslängden ganska länge.


Jag lägger det på maskinen.. . det kommer först små bitar å ludd å till slut kommer allting.. den första höll bara en tredjedels bil.. .


Mitt råd är att helt enkelt köpa lite dyrare trissor som håller åtminstone en hel bil! Men som sagt, hur du använder trissorna, på vassa kanter och dylikt påverkar livslängden oerhört mycket! Peace out TheWraith


nja det finns väl inte så många vassa kanter på en bil?? ?


felet jag gjorde med dem i början var att låta vaxet sjunka in för långt i muffen, efter ett tag ser man som en kant som kommer närmare o närmare kardborren, man får byta trissa innan den nåt hela vägen ner.


Jo det jag sett med.. . det blir helt svampig å mjuk inte alls som en ny.. . Men är det bara att ta en ny å sen gå tillbaka?? ? lr ska man tvätta i mellan lr så?? ?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka