Ang. mina fälgar, Intressant läsning, help me pls! (Spacers)

Sommar 2006, så köpte jag en svart fräsch Primera GT -98. Till bilen ingick självklart sommarfälgar som var riktigt fräscha, 17" med breda däck. Vinter 2006, så åker jag på huvudled och en stackare kör rakt in i korsningen trots att denne hade väjningsplikt. KRASCH! Självklart så fick bilen skrotas. Tiden gick och pengarna kom tillbaka, så jag bestämde mig för att köpa en Almera GTI -99. MUMS! fräsch bil, nu kan jag ju stoppa på mina fina sommarfälgar som medföljde Primeran! Men NEJ! DET KUNDE JAG SJÄLVKLART INTE, dum som jag är så tänkte jag inte på att Almeran har helt andra dimensioner. Så här sitter jag, med fälgar som är assnygga som inte passar... Så vad gör jag? Hörde talas om Spacers. Metalplattor som man sätter emellan som kan göra att praktiskt taget alla fälgar på däck passar. Men då är frågan, hur pass bra är denna teknik? Hörde att man kanske måste kalibrera bilens framsida med däcken och bla bla.. Sen tänkte jag ytterliggare, vad gör jag till vintern? Är det enkelt att bara ta loss spacern för att applicera vinterdäcken? Snälla hjälp mig! I värsta fall så säljer jag fälgarna..



Svar på inlägget: Ang. mina fälgar, Intressant läsning, help me pls! (Spacers)



Det funkar allt med spacers men det sliter mer, på hjullagren t.ex.. Tänk på att fälgarna kommer en bit längre ut också så dom inte tar i någonstans. Det är lätt att ta av dom och sätta på igen, är ju bara som en distansplatta mellan nav och fälg, fast med hål i för hjulbultar.. Kommer inte på någon firma som säljer nu men det är säkert någon annan som vet. Finns en kille som annonserar i Bilsport varje nummer i alla fall.


Låter helt okej det där.. Men hmm, du råkar inte ha ett nummer liggandes? Vore underbart om man kunde åka till någon firma och få det fixat.. kan det verkligen kosta mer än 1500-2000kr?


Det du ska ha är alltså spacers som gör om bultcirkeln från 4x100 mm till 4x114,3 mm !? Dock kommer du få ett knasigt offset på fälgarna, de kommer hamna betydligt längre ut. Och du kan inte besiktiga bilen med spacers.. Kan köpas hos tex. www.manton.se med priser från 1900:- och uppåt Enklast och billigast är nog att sälja fälgarna och köpa andra som passar bilen i fråga. Om det nu inte är något väääldigt speciellt i fälgväg du har! Pelle





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka