Solfilm på bakrutan, värma med hårfön?

Har gjort ett försök att lägga solfilm på bakrutan på min bil för ett tag sen, men det blev inte bra... Rutan är dubbelvälvd och jag försökte lägga den i en enda del. Men frågan är, går det att värma typ biltemas film med en hårfön för att forma den först? Eller får man lägga den i remsor? Har hel glasruta som jag kan ta loss ganska enkelt för att göra det hela innomhus i lugn och ro, kanske underlättar? Lyckades bra med sidorutorna när jag tog loss dom och gjorde det i lugn och ro inne vid köksbordet.



Svar på inlägget: Solfilm på bakrutan, värma med hårfön?



Hårblås kan gå. Hellre för svag värme än för stark. Jag hade nog tagit in rutan och gett mig på den inomhus men jag hade nog också låtit den torka i en dag innan jag hade satt på den igen. Dom flesta värmepistolerna har ju bara 2 lägen på sin värme och det kan ju bli för varmt. Lycka till /Ena


Ja, blir nog till att ta lös hela rutan och göra det inomhus... Men räcker värmen från en hårfön till att forma filmen så man kan sätta den i en enda del? Rutan är inte så bred, ca 45 cm x 120 cm kommer det bli som skall filmas. Tror ni det funkar i en del eller skall man dela filmen i ett par remsor?


Hårfönen kan du glömma om du inte har någon hårfön med extrem värme i eller en väldigt billig film som biltemas ungefär. Värmepistol är de ja kan rekommendera. Sen de här med att forma bakrutor. Ja som jobbar med det dagligen har inga problem med det men folk som går förbi o tittar tycker de ser lätt ut men när de väl provar de själv så förstår de hur svårt det är. Lyckas du inte med det så lämna iväg din bil istället för de kommer du tjäna mer på i längden, istället för att stå o misslyckas hela tiden.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka