"Lackdamm"

Escortsjukdom rost runt tanklocket har åtgärdats. Men, hur blir man av med "färgdammet" som blir runt stället man lackade på? Rubbing lr? nån med bra tipps. Förra ägaren har även försökt fica stenskott längst fram. ser för jevligt ut. går det att slipa ner med 1200 papper sen polera up med något medel? Tacksam för svar



Svar på inlägget: "Lackdamm"



skulle snarare polera upp med 2000 papper. Bäst resultat får du om du lackar hela skärmen eller lägger skarven i nåt veck i plåten.. Blir aldrig bra på det viset du beskriver med lite färg runt det skadade området..


Är det lackdamm som har kommit utanför din maskering eller är det att det blivit en kant mellan orginallacken o det du lackerat nu?


BÅde och


Lackdammet kan du polera bort med rubbing.. men det tar sin lilla tid


du skulle ha slipat ner lite mer än det som du skulle lackera med ett väldigt fint papper och sen polerat utanför det.. sen när lacken kommit på så skulle man lagt en "skarvförtunning" ovanpå som hade gjort skarven mkt finare. efter det hade man kunnat få skarven osynlig efter lite polering.. eller också skulle du försökt gömma skarven i ett veck/kant i plåten eller lackat hela skärmen som tidigare också sagt som det är nu så får du nog testa med att slipa försiktigt med fint papper kanske 1200-2000 våtslip och därefter polera.. men troligen så kommer du bara få en kant mellan de nylackade och den gamla lacken som du bara flyttar ju mer du polerar





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka