Fälg som kräver viss modifiering

Jag kikar på lite fräckare hjul än 14" plåtfälgar till min Peugeot 206:a. Jag är nybörjare på området och har bara lyckats lista ut bultmunstret. Det är säkert en hel vetenskap bakom som man kan lära sig. Men vad behövs och vad är överkurs? Jag har kikat på ett par fälgar hos www.gummihuset.se - Ace Vela 17". -Det står en liten infälld ruta om att "viss modifiering krävs för att passa min bil" Vad betyder det? Jag gämförde och kika runt lite och kom underfund med att exakt samma fälg i storlek 16" inte har den lilla rutan om att modifiering krävs. Det står att man kan ringa dem på gummihuset men jag har försökt flera gånger utan att komma fram av nån anledning Vad säger ni experter? Är det helt enkelt så att 17" är för stort för min bil? -Visst ska det se fint ut men de ska ju få plats och det ska ju gå att köra också ...även när man svänger Sebastian



Svar på inlägget: Fälg som kräver viss modifiering



"kräver viss modifierning" betydde i mitt fall 8mm spacerplattor när jag Beställde från gummihuset! för övrigt också vela fälgar, toksnygga!! Tror det räcker med 16tum på 206'an faktiskt, fast det är ju alltid snyggt med stora fälgar! pröva att ringa nån annan däckfirma om du vill ha reda på hur stora fälgar du kan klämma in, dom flesta brukar ha bra koll på det! maxat ljudbygge du hade föresten!!


Okej Tack! Då åker vi kanske snart runt med lika dana fälgar då. Jo de verkar ha vettiga priser där också så... Får ringa och höra lite då. och Tack för komplimangen för ljudet... (om det nu var menat som en komplimang!?!?!?)


hehe det får vi hoppas!! ja gör det, alltid bäst att vara på säkra sidan, inte så kul att behöva skicka tillbaka och sen vänta på nya! hehe ja det va menat som en komplimang!!


använd ej spacers som inte har centrering ej godkänd http://tbc-shop.com/catalog/images/sp_001.jpg godkänd http://www.isotta.se/img_prod/Spacer16mm.jpg


Okej Tack! Jag tror jag förstår. Men om jag köper fälgar av t ex gummihuset så borde dom kunna hjälpa till med att skicka med rätt spacers i paketet då eller finns risken att jag får sån där ocentrerat "skit" då med?


tjena, pröva ring stop1 oxå... Ja fick grym hjälp av dom. Kolla in på www.stop1.se


Jo jag har faktiskt ringt runt lite men de hade inga fälgar som jag sådär direkt dregglade över så men har långt ifrån bestämt mig än... Jag håller med om att dom hjälpte till grymt bra! Ville inte bara sälja det dyraste för att tjäna stålar. Cred till dom för det!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka