3D Skrivare inom bilhobbyn

Eftersom jag jobbar med 3D skrivare så har jag varit tvungen att testa denna underbara teknik till lite roliga saker till bilen. Tänkte att jag skulle dela med mig av lite av det jag gjort Låspinnar och 12V-pluggar Mätarhållare 12V-plugg fast i annat material än tidigare modell Går att göra nästan vad som helst bara man har fantasin och lite CAD-kunskap Finns även nylonmaterial till dessa skrivare så bör gå att skriva ut bussningar men inget jag hunnit prova än..



Svar på inlägget: 3D Skrivare inom bilhobbyn



Bussningar säger du, menar du att du kan använda dom som _RIKTIGA_ bussningar på bilen då?


Snyggt


Om man fixar mått och ritning, kan man beställa enstaka plastdetaljer av dig då? Mot ersättning givetvis?


Borde gå, nylon blir ju ganska hårt så tycker inte det skulle vara några problem. Någon bussningsexpert kanske kan svara på det?!


Självklart, skicka ett mail på martin@kaproco.se så kan vi försöka lösa något.


Sånt här är fan helt sick.


Jag skickade en 3d fil till martin och han skrev då ut baslådan ja tänkt bygga rätt häftigt


Finns många videos på youtube om 3d skrivare och det är helt fantastiskt och sjukt va mycket man kan göra. Bara fantasin som sätter begränsningar! Sök på reprap så får ni se en skrivare man kan bygga själv och skriver ut sina egna delar Så man kan bygga flera sådana själv t.ex ^^


Va e maxmåttet på saker då? Vilka färger kan man få?





I en Makerbot som jag använder mest till sånna här saker, mest på grund av prisskillnaden mot de värre skrivarna, är maxmåtten på en utskrift 285x153x155mm. Finns alla möjliga färger t.ex. svart,vitt, rött, rosa, halvtransparent. Såg idag att en svensk materialleveratör fått in trämaterial till Makerboten


Okej, ska bara komma på något kul man kan göra med. Vad är priser på typ 12V plugg eller låspinnar och så?


Skickat PM till dig


Också intresserad av pris på 12v plugg!


Vill inte göra affärer i tråden då det nog bryter mot forumsreglerna


Skicka PM till mig med


Hur är hållbarheten på grejerna? Tänker på vridstyvhet och sådant, går det tillexempel att dra en självborrande skruv i det och få den att sitta skapligt? Hur beständigt är materialet? Det ramlar väl inte sönder efter några år? Har redan börjat skissa på några mätarhållare för att kunna få in några extra mätare i bilen men ändå behålla originallooken.


En självborrande skruv ska inte vara några problem, har inte provat men har borrat i detaljer. Ska inte vara några problem med beständigheten på materialet, kommer hålla sig fina länge.


Väntar med spänning på min special anpassade mätarhållare !





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka