Sikta mot drömbilen med hjälp av en sparplan

Drömbilen

Att ha en framtidsdröm att sträva mot är något som alla människor borde ha, vare sig drömmen handlar om resor, mental utveckling och utmaningar - eller om den handlar om mer materiella saker, så som en bil. För den som någonsin har haft en vision om sin framtida bil klart för sig så är det däremot svårt att släppa taget om den tanken. Men vi vet hur du ska förverkliga din dröm.

Lägg upp en smart sparplan
Att nå ett mål handlar mycket om planering och att verkligen hålla sig till sitt eget inre löfte. Idrottare känner ofta igen det i att träna mot ett lopp som ligger flera år framöver. Man måste kunna se målet framför sig för att orka gå upp och träna varje dag och behålla motivationen. Det kan vara klokt att ta hjälp av en ekonom för att lägga upp ett rimligt sparande.

I en artikel som Consector publicerade så delgav de fem stycken bra steg för hur man ska nå sina mål, som Emma Persson - boendeekonom på SSAB stod bakom. De handlar om just det som nämndes ovan, men där pekar Emma även på vikten av att sätta sig ner och verkligen fundera på sitt mål också och se på det mer långsiktigt.

"Grundregeln är att fundera på vad din investering är värt om några år", säger Emma i artikeln. Läs mer hos Consector här: https://www.consector.se/tips/na-dina-mal-med-en-smart-sparplan/

Om du drömmer om en Dodge Viper, hur länge kan du tänka dig att arbeta mot slutmålet? Din tidsram är ju det som kommer att bestämma hur mycket du är beredd att lägga varje månad i ett sparande.

Viktigt med delmål och motivation
Ett annat steg som Emma Persson tog upp var vikten av att fira delmål och framsteg. Det är oerhört viktigt för motivationen och inspirationens skull, och för att behålla fokus på slutmålet.