Köpråd: Peugeot 605 2.0t -98.

Tjenare, som rubriken beskriver så skulle jag vilja ha lite tips när det kommer till bilköp. Sitter just nu på en SAAB 900 2.0i. Utan turbo med andra ord. Nu söker jag något lite roligare, och har snubblat på en jättefin Peugeot 605 2.0t från 98, som jag är sugen på. Tänkte höra lite med er om ni har några erfarenheter av denna bil, eller några andra tips kanske. Tacksam för svar, Gustav



Svar på inlägget: Köpråd: Peugeot 605 2.0t -98.



Peugeot 605 är bekväm men ingen rolig bil på något vis, sedan har märkets kvalité inte ryktet om sig att vara 100% heller minst sagt. Får man fråga vad du har för budget? Det finns mycket roligare och pålitligare bilar att köpa än en Peugeot 605.


Ok, tack för svar. Min budget ligger väl runt en 10 000. (Hoppas få SAABen såld för 14)


Någon annan modell av SAAB kanske, med turbo förslagsvis? 900 är inte direkt känd för fina vägegenskaper och med turbo blir den hopplöst orolig i framvagnen, men den större 9000 är mycket bättre. Fundera lite på en 9000 2.3t (170hk original) mellan 1995 och 1997 cirka.


När pegan väl fungerar är det en mycket komfortabel bil. Växellådan kan vara rätt bökig att komma överens med. Elsystemet kan rätt ofta få för sig att trilskas med allt från någon elhiss till laddning eller instrument. Är du duktig på el så slå till annars låt bli bilen!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka