Köpråd vardagsbil

Hej, sålde min bil och ska nu köpa ny, har suttit och tittat runt men finns så mycket att välja på. Skulle ju helst vilja ha en kombi då jag har hund, men inget måste, bensin snål och så pålitglig som möjligt Priset bör ligga runt 20 000 inte mer. Har suttit och tittat väldigt mycket på Ford mondeo 01 och nyare, även peugeot 406. Tycker båda ser lite "nyare" ut. Ska ha den till jobbet osv. Blev lite glad i denna peggan http://www.blocket.se/kalmar/Peugeot_40 . 18&w=2 Om det nu är något att ha. Tacksam för svarSvar på inlägget: Köpråd vardagsbilFör de pengarna är Peugeot 406 inget dumt val alls utan en trevlig bil, men man bör ha i åtanke att franska bilar inte alltid är de mer problemfria du kan hitta. Å andra sidan kan det vara värt att i värsta fall byta ett hjullager hit eller klia sig lite i huvudet över något lustigt elfel dit för att kunna köra en nyare och mer modern bil med alla de fördelar som följer med?


Har hört mycket klagomål om att det ska vara "dåliga" bilar när jag har sökt på nätet, men bilen fanns hyfsat nära. Men åker ju hellre en bit och få en bra bil om dom nu är så dåliga som folk säger. Har aldrig varit ett saab fan, men till och med det märket har jag börjat kolla på nu. Måste inhandla ny bil innan måndag, vilket får en till att börja leta efter andra val. Vill mest bara ha en bil som inte kostar allt för mycket. Även tittat på en Opel astra kombi, man vill ju ha lite "nybils" känsla. Men ibland får man nöja sej med vad man har råd med


En SAAB 9-5 ger väldigt mycket bil för pengarna men tveksamt om en sådan håller bättre än en Peugeot i enkelt utförande (9-5 är relativt avancerad och 406 relativt enkelt byggd), jag tror nog snarare SAAB håller sämre i det här fallet och (turbo)motorn är inte heller känd för att vara fri från svagheter utan vållade tvärt om mycket problem för SAAB-ägare åtminstone förr - ett problem som absolut kan spöka än idag. Dessutom kostar en 9-5 mer i drift även om vi förutsätter att den inte behöver något ytterligare underhåll, mer bil till mer pengar helt enkelt!


Okej bra att man får lite synpunkter så man har lite koll Hittade en saab 9.3 Aero med full service bok BES och Skatt till nästa år. Men sen blir man ju lite orolig för om det håller och inte är sönderkört, priset satt på 20 000 för den med.


för 20 tusen kan du få grymt mycket bil för pengarna ! Kolla på bmw 7 serie eller audi a8 Det är riktiga lyx bilar som du åker som en kung i ! Går inte direkt jämnföra med en pegga eller en mondeo dock är de ej så bensin snåla tyvär ... kör du mycket stadstrafik så räkna med 1,2-1,3 rullar du mycket landsväg och bara stan ibland är de inga problem att köra på 1 liter eller mindre


På många vis är 9-3 en trevlig modell, lite mer lagom format än en 9-5 kombi. Men modellen är helt hopplös på vägen och framvagnen som ursprungligen kommer från en 80-tals Opel med små motorer hanterar inte krafterna i en turbomotor som den i 9-3 Aero särskilt väl. I övrigt har den samma problem och fördelar som storebror, men 9-5 är både bekvämare, mer rymlig och roligare!


Okey, behöver inte vara kombi sedan funkar i värsta fall haha. Har du något förslag på bil för 20 000 Som inte drar eller kostar för mycket ?


Utöver den typen av bilar du redan tittat efter? Jag är personligen glad i BMW och har mycket god erfarenhet av dem, kör för tillfället en gammal 328i Touring från 1995 som andrabil/slit&släng, eller för tillfället den har hängt med i fem år och cirka 10.000mil av hårt bruk utan att tjura. Det är rejäla, pålitliga och helt underbara bilar i mina ögon om man hittar ett friskt exemplar, äldre BMW har tyvärr en tendens att hamna hos personer med tung högerfot men lättare plånbok vilka inte alltid sköter dem ordentligt. Men något i stil med denna:http://www.blocket.se/pitea/BMW_318_Tou . 20&w=3 Det är ungefär vad jag har men med mindre och snålare maskin under huven, den kan jag rekommendera.


Hade en 318ti innan, väldigt go bil, tills motorn rasade haha. Men gissar på att jag köpte en bil som folk har lekt sönder. Ja detta med att byta bil är svårt, man vill ju hitta något som håller. Bmw är ju väldigt roliga/fina bilar om så sagt dom inte är sönderkörda


Tråkigt att höra, den M42 du hade i din BMW är ändå en populär maskin med gott rykte skulle du haft en bil med M40-maskinen hade ett haveri inte varit lika förvånande. Den blev aldrig riktigt bra och har dessutom en kamrem med kort bytesintervall men då känner du till modellen åtminstone, på gott och ont!


Ja det var lite tråkigt att den rasade, gillade den bilen Tror jag ska åka och kolla på peggan i morgon och se var det är för något med egna ögon. Annars för jag nog börja spana på andra bilar. Bmw hade ju varit roligt igen, ifall man lyckas hitta en i fint skick


Det tycker jag du gör rätt i!


Tackar för din hjälp


Var så god, hoppas du hittar något bra!


Gillar du Peugeoten och den är bra, köp! Kanske något mer fel då och då jämfört med de bästa på marknaden men behöver knappast vara en problembil.. Mycket beror på slumpen och denna kan rulla felfritt. Hade en arbetskamrat som var helnöjd med sin Volvo av den rejält ökända modellen 460. Han sålde den först när den rullat 60 000 mil.


60 000 det var inte illa Ska kolla på den i morgon, skulle gjort det idag men hade inte tid. Aldrig ägt peugeot verkar ju ha sina fel då och då, men verkar vara mycket bil för pengarna Bensinsnål framför allt


Skulle det vara en otursbil så går det ju sälja. Men troligtvis får du en bil du blir nöjd med.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka