Köpråd: Nybörjare behöver råd angående köp av VW Golf MK1

Hej alla entusiaster och förhoppningsvis hjälpsamma människor. Jag har under de senaste månaderna kollat runt efter tänkbara bilar att köpa och har nu hittat två stycken tänkbara köp som jag skulle vilja få lite positiv/negativ kritik på. Alternativ nummer 1:http://www.blocket.se/alvsborg/Vw_MK1__ . 16&w=3 Denna har jag avtalat tid för att kolla på imorgon och enligt mitt tycke så ser den väldigt fin ut, men frågan är om den är prisvärd? har kollat upp och nuvarande ägare är 25+ och familjefar så jag antar att den inte är sönderkörd eller liknande. Är skeptisk angående automatlådan men enligt ägaren flyter den på bra och minskar inte körglädjen speciellt mycket. Alternativ nummer 2: http://www.blocket.se/alvsborg/Golf_mk1 . 16&w=3 Finns väl inte så mycket att säga. Misstänker att den är bra mycket roligare att köra än alt. nr. 1 men misstänker även att den inte är lika välvårdad som 1:an. + att den är manuell. Kan även tillägga att min budget är begränsad till 15 000 men då måste pengarna gå att få tillbaka vid eventuell försäljning nästa sommar då jag planerar på att börja studera på annan ort. MVH / NicklasSvar på inlägget: Köpråd: Nybörjare behöver råd angående köp av VW Golf MK1Ja du! Knappen till ljuset har en egenhet att försvinna i panelen. Men det är ju lätt kollat! Du vill ha automat misstänker jag? Samma här... Bilen bör vara kall när du kommer. Så den inte är knappt körbar när den är kall. Rost ska kollas! Gammal bil! Det var inte vidare snygg... Med Vespahjul dessutom! Jag körde som en jävla vettvilling tills jag var fyllda 30 så tro inte att han tar det lungt vid 25 års ålder. Dra upp den i 100-110 km/h. Den lär nog varva duktigt och dricka kopiösa mängder bensin. Kan du leva med detta? En 3-petad automat utan vare sig OD eller Lockup snålar inte med soppan! Antagligen går en 940 automat billigare... Känn på bromsarna ordentligt. Haft 2 Mk1 som låst bakhjulen före framhjulen. Hyggligt livsfarligt. Sen torkare, kupefläkt, lampor osv. All el alltså. Stå på tomgång när bilen körts varm med avstängd värme och kolla så den inte kokar. Kanske varva 2500 varv en stund för att påskynda lite. Kolla färgen på oljan i automaten. Röd eller iallafall när det... Får inte lukta skunk! Vill vill ha rapport om ev. köp sen! Capish!


I din sits hade jag varit mest intresserad av GTIn, Golf MK1 är i sig populär men en kultförklarad prestandavariant av en kultförklarad modell slår nog högre än en "vanlig fyradörrars automat" om du förstår liknelsen? Både i form av uppmärksamhet och andrahandsvärde? Dessutom är denna enligt annons genomgången och renoverad där framför allt rost verkar vara åtgärdat, jag hade nog varit mest sugen på en pigg gammal GTI!


Automat är ingenting jag föredrar själv då jag är hyffsat fattig student och vill ha en någorlunda bränslesnål bil. Fick höra när jag ringde innan att bilen snittar 0.7-0.8 i blandad körning men detta är alltså mer eller mindre skitsnack? (förutsatt att jag på landsväg kör i ~100-110) Ja det hade ju varit snyggare med 9" breda plåtisar men man kan väl inte få allt man önskar Egentligen letar jag efter en skattefri VW diesel då jag har tillgång till billig truckdiesel men efter att ha kollat blocket i några månader så har jag insett att det är önsketänkande...


Jag har aldrig ägt någon gammal VW men jag har aldrig hört annat än att de är enkelt byggda och stryktåliga? En 745 blev jag dock personligen lite tveksam till, enormt törstig och riktigt tråkig med undantag för att bakhjulsdrift kan vara underhållande vintertid. Behöver du inte utrymmet känns en Volvo som ett onödigt och dyrt val!


Har du tillgång till billig diesel köper du en bil som drivs med denna eminenta olja :-) En äldre virvelkammardiesel typ just Golf mk2 eller MB 190 är att föredra. Helst då 5-spettad låda. Du kommer att bli tokig i en Aut-Golf om du ska ligga och köra i över 100! Nej, Jag tror inte en sekund på att en aut-Golf med 3-petad låda kan dra under 1 liter!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka