Köpråd: eller antiköpråd

Precis det jag menade, volvo har ju tillsatsvärmare som standard på sina bilar, det är tiduret du får betala extra för.. Men audi kanske inte tillverkar bilar för vårt klimat, vad vet jag för 400' tycker jag absolut att tillsatsvärmaren skall vara standard..Svar på inlägget: Köpråd: eller antiköprådJag missade din fråga såg jag, jag är helt hundra på att den inte har värmare, har kollat med uthyrare som inte vissta och nyfiken som jag är pratade jag med en "livsstilssäljare" hos AUDI som bekräftade det hela. Han var hal som en ål när jag frågade liknande saker som jag tidigare skrivit i forumet och han pratade om behovsanalys när man köper bil..... Jag har i alla fall behov av värme men det kanske inte alla har:)


Förr hade Audi & VW doppvärmare i sina TDi (Volvo 850 TDi vet jag inte) när dessa kom 1992 och dessutom en extra kraftig generator för att palla detta. Köpte man en tysk-import hade dessa dock inte det vilket gör att man bör kolla läget lite innan man köper en gammal TDi... Det borde ju varit billigare att behålla den varianten? Enligt AUDI´s hemsida är idag varannan bil en diesel. Vore ju konstigt om 50% av ägarna saknar värme i bilen? Jag har jobbat som bilförsäljare på Citroen och även dessa bränner olja i en separat värmare för att få upp värmen i sina HDi-snurror. En uppgradering med tidur tar de hutlöst betalt för! Jag ser redan nu framför mig frågan om ett antal år när dessa bilar är duktigt begagnade: Funkar värmen? Istället för den nu så vanliga "Kyler ac?"


Hej, nu är det väl så att "livsstilssäljarna" hos AUDI för det mesta ser till att man köper till värmare och det lär ju vara dyrt, när det är en hyrbil så väljs detta bort för att spara pengar. Detta innebär ändå att det rullar några AUDI som inte har fullgod värme. Att det inte ingår i grundkonfigurationen är ju idiotiskt, som att köpa en jacka utan blixtlås....


Idag var det -7°C så 5 min tomgång följt av 10 km körning=drägligt i bilen. För dåligt tycker jag.....


Men så kostade ju bilen bara 400000 kr så vad kan man begära:-)Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka