Köpråd Citroen C4 diesel automat 2005-

Jag har läste att automatlådan på dessa bilar ska vara mkt speciell. Att man måste släppa upp gasen lite innan den växlar för att den ska funka fint. Nånstans läste jag att var man van vid "vanliga" automatlådor skulle man bli tokig om man körde denna. Nån som har en? Sen om kvalitén på bilen. Vad har ni för åsikter om det? Kanske inte kan jämföras med en Toyota men år den så dålig. Jag ser en massa C3 och C4or varje dag när jag kör bil i jobbet så det kan ju inte vara en ren katastrof.Svar på inlägget: Köpråd Citroen C4 diesel automat 2005-Det jag läst är att folk som tror att det är en vanlig automatlåda blir grymt irriterade på den. Man måste inse att det är en vanlig manuell med robotväxling. Det finns rätt mycket skrivet om dom på Citroenakuten, och dom flesta säger att man måste köra ett tag och vänja sig, sen sitter den gjuten och fungerar hur bra som helst. Sen finns det ju folk som aldrig inser vad det är för låda egentligen och hatar den hur länge dom än kör.


Hmm, jag är iogs van vid fina amerkanska lådor som växlar mjukare än smör, å andra sidan brukar jag ibland släppa upp gasen innan växling på min Carisma automat men om man ska göra det alltid vid varje växling kanske man blir tokig. Jag får läsa lite på citroen akuten. Låter lite olycksbådande bara namnet :-)


Det är ingen fara, Bosse Bildoktorn kallade det sveriges bästa bilforum en gång, och jag kan hålla med honom. Jag läser mycket på alla möjliga bilforum, både svenska och utländska, men Akuten håller högst standard vad gäller vettiga svar på problem. Det beror nog på att dom som hänger där engagerar sig i sina Cittror och gillar dom (för det mesta). Fast det är klart, det händer även där att nån frågar nåt och får noll respons. Men då beror det nog på att det är ett väldigt udda problem. Men som sagt, kolla in C4-avdelningen så hittar du nog en del synpunkter, både positiva och negativa, så får du sålla sen.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka