Köpråd Audi A6 eller BMW 520-525

Tjena Funderar på att köpa mig en ny bil efter jul och jag har kommit fram till dessa två kandidater. Audi A6 07-09 eller BMW 520/525 Helst inte över 14000mil Funderar på diesel men skatten är ganska dyr och jag kör ca 2-2500mil/år Bilen ska vara automat Helst något extra paket tex S-Line eller M-Paket Max pris: 140.000kr Vad tycker ni? Vad ska man kolla efter om man åker och kollar på bilarna, svaga punkter? Jag har märkt att det är svårare att hitta en fin BMW än Audi för dessa pengarna. Tack på förhandSvar på inlägget: Köpråd Audi A6 eller BMW 520-525a6 3,0 diesel riktigt fin samma med 520 diesel 140 blir nog svår för en fin en med al den utrustningen du vill ha


Här har du en riktigt fett 120 diesel http://www.blocket.se/goteborg/BMW_120d . 15&w=1


BMW 120 vill jag inte ha, då den är för liten.


tror du


Har också kikat runt på blocket på dessa två modeller, lite roligt att det är lättare att hitta bra utrustade bmw(bensinare) för bättre pris än audi, men när det gäller diesel så är det tvärt om. Dvs om man jämför årsmodell, miltal, utrustning, pris. Enda fördelen för bmw tycker jag är bakhjulsdrift vs framhjul på mindre audi dieslar. Resten är smaksak, du väljer nog inte fel på någon av dem. Min A6 har väldigt trygga köregenskaper på vintern, väldigt stabil på vägen, men den är inte "jätte" rolig direkt om man vill leka loss Elektronisk handbroms som tar på alla 4 hjul och FWD = Ingen drifting Men o andra sidan är inte det de viktigaste med att ha en bil heller.


Ja det är som du säger, svårt att hitta en med "allt" Bakhjulsdrift är kul men i värsta fall får jag väl låna farsan mercedes på vintern haha. Tack för ditt svar, var det något speciellt du kolla efter när du köpte din A6? Svagheter osv?


Min är ju iof en bensinare o vanligaste felen på just den motorn är att tändspolarna går sönder ganska snabbt, som tur så går det på garantin så det är inga problem. Har också hört att några har haft rost vid nederkant av dörren, de finns en list där o tydligen bakom den så hamnar det smuts o skit. Men det skall också gå på rostskyddsgarantin. Jag har haft bilen sen maj månad, innan så var min far ägare så jag vet ju hur bilen har körts från dag 1. 7200mil hitills bara en trasig lampa Hade jag valt mellan A6 och 5-Serie idag så hade jag helt enkelt valt den med mest utrustning/miltal för pengarna. Tycker båda bilarna är snygga och bra på sitt sätt. A6an känns mer som kassaskåp medan bmw roligare köregenskaper.


Tack för svaretKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka