Köpråd, luftfilter-delar till S60 T5 -01

Halloj! Tänkte kolla med er om detta är något ni rekommenderar till en s60 T5 -01? Och är det svårt att installera dessa grejor? http://atechmotor.com/volvo/s60/t5-04/i . uftfilter/ http://atechmotor.com/universal/inlopp/aem-dryflow-3/ /mvhSvar på inlägget: Köpråd, luftfilter-delar till S60 T5 -01Rekommenderar; mja. Öppet filter är väl alltid "fräckt" men annars finns det ju bättre filter för originalburken. Svårt att montera; mja. Beror väl på om man har tummen mitt i handen eller inte?


Att tänka på är att man ofta förlorar effekt med öppet filter pga högre insugstemp. Jag hade gärna haft kvar original luftbox om jag haft möjlighet att få plats med den.


Hur mycket effekt förlorar man? Jag är mycket ute efter ljudet men vill som sagt inte tappa effekt eller slita på motorn!


Du förlorar inte märkbart mycket effekt, inte ens säkert att du förlorar effekt.


Man kan inte bara säga att man förlorar eller vinner effekt utan vidare.. Det beror förstås på vilken situation.. Är det mycket stadskörning och stopp så blir genomströmningen i motorrummet sämre och effektförlust kan uppnås. Luftburk är lite mindre känsligt för detta. Kommer du upp i hastighet som på bana, eller +70 km/h så skulle jag tro att det strömmar in tillräckligt med kall luft för att skillnaden ska vara försumbar mellan burk & öppet filter. Varför inte bygga en egen luftburk? http://www.x40nordic.com/viewtopic.aspx?tid=350648 Och dra en 4" luftslang till fronten? http://www.do88.se/sv/artiklar/silikons . 102mm.html EDIT: Nej det är inte svårt att montera!


Eftersom att du tänker köpa öppet filter för ljudets skull så är det en helt annan sak än om du faktiskt köper det för att du tror att du vinner effekt. 8-10hk som det brukar stå på förpackningarna. Naturligtvis kan du faktiskt få 1-2 hk mer en kall vinterdag men generellt så blir insugstempen högre och effekten sämre än orginal Att bygga/köpa en sluten enhet som volvodrajvor tipsar om är det bästa men då förlorar du mycket av ljudet...


Okej, låter som att man inte förlorar så mycket effekt så att det ska vara märkbart. Tror inte heller att jag har kunskapen eller orken att lära mig göra ett eget, så det lutar mest mot att köpa. Tack för all info!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka