Baslåda till audikombi, beräkna volym,spolresistans och köpråd

Efter 1 år med bil utan bas är de inte kul längre. Med hägrande mellandagsrea och sug efter bas kan jag inte hålla mig längre, tyvärr har tappat mycket kunskap när jag inte längre ägnar mig åt billjud som jag gjorde förr så nu behöver jag lite hjälp av er som kan Som sagt är bilen en Audi a4 b7 kombimodellen kommer använda mig av befintlig HU, så lågnivånsignalen får anses svag. Lådan blir bak i bagaget, sluten eller med port är inte bestämt avgörs efter era rekomendationer. Steg och bas är på förslag nedan men anser ni det finns mer prisvärda tas förslagen gärna emot (är inte helt låst ekonomiskt eller märke utan andra förslag tas emot inom rimliga gränser): Ampire MB1000.1 Pris: 1397kr spec: Power 1x 450 watts RMS @ 4Ohms Power 1x 710 watts RMS @ 2Ohms Power 1x 1000 watts RMS. @ 1Ohms Ampire BOLD122 Pris: 1197kr Spec:Fs / Hz 38,89 VAS / L 17,7 Qts 0,383 Qes 0,418 Qms 4,557 Re / Ohm 1,9 + 1,9 Z / Ohm 2 + 2 SPL / dB 85,8 Mmd / gr. 278,8 Xmax / mm 16 Sd / cm² 460,0 Vd / cm³ 736,0 D / mm 242,0 Pe / Watt 1000 / 2000 Så om ni som jag tycker att de funkar ihop behöver jag hjälp med lådvolym vilken resistans på spolen man bör köra på? hade kunnat tänka mig köra på 1 ohm men är de hållbart i längden? Musik ja lyssnar på är allt men tjejen lyssnar gärna på 90tals dance så väl ta hänsyn till de med Säg va ni tycker så diskuterar viSvar på inlägget: Baslåda till audikombi, beräkna volym,spolresistans och köprådSka ni ha original stereo som huvudenhehet? Vad är du ute efter för typ av ljud?


huvudenheten blir kvar tills vidare, kan hända att jag byter ut den i framtiden då jag saknar tidskomp. Är inte ute efter enorm bas vid bottenfrekvens utan hellre att den hänger med i basregistret (får ta viss hänsyn till tjejens musikvanor) , förväntar mig givetvis inte att den ska prestera så rutorna hoppar ur över 80-120hz. Enda jag egenkligen har som referens är mitt gamla ljudbygge i golfen och där hade jag type r 10" i 1ohm med ampire 2000.1 steg. Är medveten om att jag inte kommer uppnå samma resultat i denna bilen.


Mitt råd om vill verkligen ha en musikalisk bas så är min rekommendation Hertzberg Es 300D och Hertz HE1D då har du en bas som låter bra och tight. Finns även riktigt billigt just nu


har gott öga till herz så om ditt råd är att köra på de istället och ingen annan har konkurrerande förslag är jag öppen för att ändra mig (anledningen till ovan nämnda är för att få igång diskussion kring vad jag trodde skulle kunna funka) har även kikat lite på type r igen men som sagt tiden spinger ifrån mig och de har säkert kommit goda konkurrenter sen jag ägde den.


Förbannade T9.... Hertz Es 300d ska det vara. Kör den basen i 22 liter slutet så rockar den på riktigt bra


Rent spontant känns de rätt tanigt( kan hända saker blivit mindre å kraftigare på 4-5år), men tar hellre i för mycket å sänker nivån än köper för litet om man ser de ur de perspektivet, vad rekomenderar du en nivå högre upp prestandamässigt? Om de som du säger bör fungera efter mina önskemål så ska de ju egenkligen inte vara några konstigheter om just produktvalet


Vill man upp ett steg säger jag samma bas men då kanske gå på ett splittrade dynamics Dream 3 och sen ha 2 kanaler till framsystem vid framtida utbyggnad


Spl Dynamics ska det vara


spl steget känns mycket trevligare än herz. Vad tror du om SPL Dynamics XTR-300D4 och köra i 2ohm? alt. samma element med 2x2ohm spolen å köra i 4 alt. 1ohm?


Där har du en riktigt bra idé, det kommer rocka rejält


alright då är vi eniga om de;) va säger du om 1 eller 2 ohms lidning? även om stegen sägs vara stabila i 1 ohm så jag endå kritiskt till hur detta funkar i längden, har du några långvariga erfarenheter att köra 1ohm när syftet inte är att maxxa systemet:P va tror du om låda, sluten eller portad volymer osv?


Där har du en riktigt bra idé, det kommer rocka rejält


Jag tycker att en 2 ohms last är vettigaste i ditt fall för att behålla kontrollen


http://stereospecialisten.jetshop.se/sp . c-256.aspx Där finns 2 förslag och xtr finns även i D4


okaj så de finns 2ohms basar så man slipper koppla om 2 spolar för att få olika impedans, de är ju trevligt om inte annat..


Tyvärr finns inte det men kan koppla den åt dig


ah nä de klarar jag nog själv men om man lämpligtvis då kör 2ohm då är de d4an som gäller. vad är de för skillnad mellan d4 och d4s?


D4s har grövre spole och tål mer effektKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka