Köpråd Kia Soul

Någon som har erfarenheter av kia soul? Fördelar och nackdelar? Bensin vs dissel? Manuel vs automat?Svar på inlägget: Köpråd Kia Soulhar ingen erfarenhet av just soul men lite om kia då jag har jobbat med de. hyfsade bilar är det. vet dock inte så mycket om dom nyare än ca 10-11or då ja inte jobbar med dessa längre. vet att dom va kinkiga på garantier. allt skulle vara i sin ordning. bilarna i sig hade lite problem med rost, glappa leder och en del rasade turboaggregat på dieslarna. framvagnarna var de mycke styrleder och stag till krängningshämmaren som glappade. fick även för mig att dom va dyra att serva gämnfört med bla vw. det var de ja kunde komma på. men som sagt var det något år sedan ja slutade jobba med dom nu. då var det ganska bra bilar med tanke på vad dom kostade.


Provkörde två stycken Soul senast jag var ute efter en ny bil och blev inte imponerad, den känns som en kvarleva från 80-talet med en modern (och fräck, för att vara ärlig) kaross ovanpå. Jag tyckte den var trång, billigt byggd, hade låg komfort och lite knepigt uppträdande på vägen. Fördelar: Bra sikt och den är smidig att köra samt parkera, men sedan tar det nog slut? Provkör till exempel en Skoda Yeti och jämför hur mycket bil, utrustning, komfort och utrymmen du får för ungefär samma pengar. Jag tror även en Yeti kommer ha ett starkt andrahandsvärde eftersom modellen blivit väldigt populär, men är tveksam till hur många som kan tänka sig en begagnad Soul? Men tillbaka till Soul, jag hör till dem som föredrar bensinmotorer men i det här fallet tror jag en diesel gör ett mycket bättre jobb. En typisk diesel i form av en knattrande ljudkuliss, rå gångkultur och ett lite snävt område där motorn drar. Men den är stark och sätter bra fart på lilla Soul, dieselmotorer är något KIA/Hyundai är duktiga på.


du bör även kunna hitta både golf och golf+ samt touran i samma prisklass. äldre men troligtvis bättre andrahandsvärde.


Funderade mer på en beg kia soul, var och kollade på en men dem känns väldigt billiga invändigt dock så är det en budgetbil. hittade en liknade bil Nissan juke som lockar lite får bli och åka förbi bilhandlaren och provköra. och utvärdera dem två. är inte så jätte glad i skoda även att det är en bra bil med vw kvalite.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka