Köpråd: Billig sommarbil (max ca 5000 SEK)

Jag har planerat rostlagning, omlackering och trimning av min 345a till sommaren och då behöver jag en bil att frakta arslet med till och från garaget och till och från jobbet under Juni, Juli och Augusti. Så har ni några förslag på vettiga bilar som inte behöver röras en skruv på för max ca 5000 SEK gärna billigare. Kraven är:Skattad och besiktad åtminstone fram till Augusti. Bekväm att köra för personer över 180cm lång. Får inte dra överdrivet mycket bränsle (inte en droppe över 1L/mil blandad körning) Får inte vara mindre än en Golf. Ska kunna få tillbaka inköpspengarna vid försäljning i slutet av Augusti. Inte Audi. Inte Saab med sugmotor. Inte Franskt.Svar på inlägget: Köpråd: Billig sommarbil (max ca 5000 SEK)en gammal 240, 740


golf


Volvo 740/940 är väl passande på dina punkter förutom att dom kanske dricker lite mer i bränsle. Röras en skruv på vet man ju aldrig med någon bil, speciellt inte för dom pengarna.


En fräsch 740 gl med riktig insprutning drar inte över litern vid lugn körning iaf MIn drar runt 1-1.1 nu på vintern och det är en hel del lek inkluderat på detta.


En gammal Mercedes W124 hade jag letat efter i din situation.


För 5000 kr ska man vara glad om bilen över huvud taget startar, men Opel Omega, VW Jetta eller Ford Sierra borde man kunna hitta i acceptabelt skick inom den budgeten.


Volvo 740 låter som det bästa alternativet


Nu gyrar du, köpte min 345a för 300kr och den startade direkt efter att ha stått i 4år Bara hoppa i och köra 1mil hem utan minsta bekymmer. Men än så länge verkar en 740 vara det bästa valet, man får ju garanterat sålt den då dem går åt som smör på hösten. Problemet är att hitta en skattad och bessad för max 5k. Det är isf en automatare, men då är frågan om dessa då drar över 1L/mil?


alla vinterbilar som överlevt säljs ju efter elmiahelgen när sommarbilarna är framme


Ja kanske det kanske Blir intressant att se utbudet närmare sommarn.


Jag köpte min 945 ftt för 6k i höstas. Bessad till augusti 2013. Så visst borde du kunna hitta en gl för 5k


Köp en jetta pojk! Som en golf fast sedan. Hade en ful golf 2a med massa fel, tror topplockspackningen hade gått också då den drog as med vatten ..Men starta gjorde den i 20minus


äldre w124..


röstar på en w124 :-)


Jag hade faktiskt sett lite annorlunda på det hela jag. För 5000 kr så är de flesta bilar skrot. Kolla lite på vad det fräschaste du får för pengarna är, sen om bilen i det fallet heter Lada eller Mercedes spelar kanske ingen större roll? Och i ditt fall kan du ju t.ex. strunta i rost om det mekaniska är fräscht. Så länge den är besiktigad och godkänd så länge du ska ha den så spelar det ju ingen roll om fåglarna flyger genom karossen, tänker jag.


Håller helt med. Sök på prisintervall och ignorera märke helt.


Vadåårå.. Första 340n: 2000kr inköp Handbromswire Bromsbackar Bromsklossar Bromsskivor Hastighetsmätarwire Ventilkåpspackning Komplett avgassystem från skrot 4st däck Bränsleventil förgasare Golfen: 3600kr inköp Handbromswire Rostig infästning motorbalk Topplockspackning gått (Ej bytt) Drog kylarvatten Ingen värme i kupen Mercan: 6000kr inköp Motorras Torkarblad xD 156an: 28000kr inköp ink mekanisk garanti Batteri Generator Bussningar länkarmar fram 159an: 6 siffrig summa |3 Glödlampor 6st. (NR-lampor, P-ljus och halvljus)


Men du, dina erfarenheter säger väl egentligen inte så mycket om hans framtida bilköp? Jag köpte en Volvo 745 som var helt rostfri för 1200kr för ägaren trodde motorn rasat, 153 kronor senare för en kamrem på macken så gick den hela vintern, polerade upp den på våren, sålde för 7500kr. Allt handlar om hur duktig man är på att hitta bra deals, inte om hur bra eller dåliga bilar är.


Kostade 159an 100000 eller 999999? Eller nånstans mittemellan? Blir så nyfiken när du skriver sådär!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka