Köpråd: bränslesnål kombi - 150.000 SEK

Hej! Som många andra för mig, är jag ute efter en bra familjbil/kombi som ska vara så bränslesnål som möjligt. Användningsområdet = främst ute i stadstrafik. Bilen kommer nog inte heller att användas dagligen, så en gammal dieseldriven 05/06 årsmodell kan nog uteslutas. Tror jag? Har en budget på ca. 150 tusen. Alla förslag är mycket välkomna eftersom det här är vår första bil och vi vill såklart göra ett bra val! Ford Focus 1,6 TDCI 5dr 95HK 2011:http://www.blocket.se/vasterbotten/Ford . tm?ca=2... Verkar intressant. Är dock osäker om priset, bilpriser.se verkar värdera den på ca. 110.000 SEK. Kia Cee'd SW 1,6 EX Komfot 2012:http://www.bytbil.com/bilar/kia/ceed/av . wv7gAdAA_! Volvo V50 1,8 F Kinetic Kombi:http://www.bilinvest.se/system/visa.asp . HSID=20334 Gått för många mil för detta pris?Svar på inlägget: Köpråd: bränslesnål kombi - 150.000 SEKVälkommen till g.org. Cee´d som du redan har hittat, bra transportmedel utan bekymmer. Hyundai i30 en kusin till KIAn, även den av bekymmersfritt snitt. Avensis, dyrare i förhållande till ålder då Toyotas andrahandsvärde är skyhögt, som att ha pengar på banken Mazda 6 är inte dumma dom heller. Honda Accord, en mkt kompetent doldis på svenska marknaden. Kör ni så lite och mest i stadstrafik skulle jag råda dig att avstå en diesel, den behöver kunna bränna ur partikelfiltret emellanåt och den hinner inte upp i temperatur att göra detta vid kort stadskörning.


Tack för alla tipsen! Sitter nu i valet mellan 3 bilar efter att ha provkört dem. Hyundai i30 E-sense 1,6 CRDI Kombi 2011 - 149.000 SEK http://www.blocket.se/vasterbotten/Hyun . =2&w=1 Kia Cee´d 1,6 CRDI SW komfort 2011 - 159.000 SEK http://www.blocket.se/vastmanland/Kia_C . =2&w=3 Och sist men absolut inte minst: Volvo V70 II 1,6D DRIVe 119g II V70 - 199.000 SEK http://www.bilbolaget.com/Kopa/Begagnad-bil.aspx Den sistnämnda skulle innebära en rejäl ökning av budgeten. Vad tror ni, skulle det bli värd det?


Måste nästan slå ett slag för Skoda Octavia TDI Har haft en som tjänstebil och haft den i drygt 2år och 5400mil, inga som helst problem än, har snittat 0,58 under hela tiden, lastar 580liter och har helt ok utrymme Typ sånhär http://www.blocket.se/stockholm/Skoda_O . 11&w=1 Har flera kolleger med samma bil och alla är faktiskt nöjda, lite trött motor men ändå helt ok som bruksbil.


Dieselbil skulle jag som jag tidigare skrev stå över helt med era körvanor, DPF kommer inte hinna generera då ni kör mkt stadskörning vilket innebär i förlängningen kostsamt byte av densamma.


Jag instämmer med Evildan en diesel är ingen bra idé med det användningsområdet du beskriver, sedan är det tveksamt om det överhuvudtaget blir en besparing för dig jämfört med en bensinmotor. En V70 blir kanske lite klumpig i stan men är en väldigt bekväm bil och behöver du utrymmena är det ett bra val. Men strunt i diesel, inom din budget på 150.000:- kan du hitta allt från 2.0F till 2.5t så varför lägga minst 50.000:- extra på en betydligt klenare bil med ett partikelfilter som riskerar att skapa problem?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka