Köpråd ESAB OrigoT Mig C141?

Behöver en hygglig enfas svets till mitt bilbygge för att kunna svetsa lite bilplåt, avgassystem, stolsfästen och andra mindre grejer. Kommer alltså aldrig svetsa grövre grejer. Har kollat på ESAB OrigoT Mig C141 på Jula för ca 4500kr. Tänkte köra den med en gammal brandsläckare och kolsyra. Jag vet att man kan köpa beg värre 3fasgrejer på blocket mm men vill ha en liten smidig enfas. Så tänkte höra om någon testat denna? Trådkapacitet:0,6/0,8 mm Tomgångsspänning:18,7-25,1 V Max svetsström:130 A IP 23 Säkring:10 A Spänning:230 V Vikt:25 kg Längd:650 mm Bredd:300 mm Höjd:550 mm http://www.jula.se/mig-svets-origomag-c141-210045 http://products.esab.com/Templates/T041.asp?id=161304Svar på inlägget: Köpråd ESAB OrigoT Mig C141?Den funkar fint för att vara en en-fas men satsa på en tub med blandgas istället, har för mig att inte den där är anpassad för ren kolsyra.


Okej tackar vet du nån annan enfas som funkar med kolsyra annars? Verkar smidigt med så billig påfyllning. Har kollat även på duabhusets 2 mindre varianter http://www.duabhuset.se/showProduct.php?id=355 och denna http://www.duabhuset.se/showProduct.php?id=354 Någon som testat dom?


Helvi har jag testat och den fungerar någorlunda. Kollat om Verktygsboden har nåt vettigt? Duabhuset är ju inte välkomna att leverera till jobbet längre iallafall.


Esab svetsrn funkar kalas:) har den själv och kör med mison 25. Mao kolsyreblandning. Blir bra svetsar, men lite dum vid riktigt tjockt gods. Bör ju sitta ordentligt avsäkrad med


Tack för hjälpen, kanske får kolla lite närmare på en ESAB då. Är inte så insatt i hur det fungerar med gas om man ska köpa riktig. Ungefär vad får man ge för en 5l flaska?


När jag jobbade med det för 7år sen så kostade en 5liters aga ca 1700:- sen kostade byte av den ca 300:- Ibland dyker det upp tomma tuber på blocket till bra pris och då klarar man sig ju med en fyllning. Eventuellt har jag en tub jag kan skilja mig ifrån.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka