Köpråd passat 1,9 tdi automat

funderar på att införskaffa mig en passat diesel 130hk med automat -04 och undrar om det är en bra bil och vad man ska kolla efter ja allt som hör till när man ska köpa en bil, kan tillägga att jag aldrig har kört en bil med automat tidigare men känner suget efter en nu. den jag funderar på ska besiktad på lördag, gått ca 25k mil drag men har tyvärr inte highline paketet men det får man ta.



Svar på inlägget: Köpråd passat 1,9 tdi automat



någon?


kolla framvagnen, rost är inte ovanligt. kolla så lådan driver som den ska. den ska dra mjukt från tomgång och även på backen.


Framvagnen kollar dom väl på besikningen? Och rost fanns lite på bakluckan som vanligt sen nått litet i ena bakskärmen.


grå med 19 pjukk ?


Ja det stämmer


Om passat kör variomatic som audi gjorde så kan du lika gärna köpa en annan bil. slits bara ut och är jätte seg. Kolla upp det!


Kolla när kamrem och vattenpump är bytt senast. Kostar lite och byta på dom bilarna


Slits Variomaticen ut o är seg? Skulle inte hålla med om något av det när det gäller multitroniclådan faktiskt


Far hat ägt 2 audi a6 från samma generation som 1.9tdi passaten, och han fick byta "koppling" på båda.






iofs, ingen aning om den i förhållande till diesel. Båda som finns inom familjen just nu fungerar klockrent iaf Seg-biten är jag dock inte med på hur du menar. Steglös låda som lägger sig i optimalt varvtal efter vad som ska göras, så...hur menar du där?


Hur vet man vad det är för sorts låda i den? Och som sagt har jag noll vana vid automat så kommer säkert inte känna om den börjar bli dålig eller bra


CVT (Hos Audi; Multitronic) har alltså inga fasta lägen, du känner inte när den växlar (då det inte finns några "fasta växlar). Titta på varvräknaren. På en "vanlig automat" varvar bilen upp, för att sen när automataren växlar, sjunkar i varv (precis som med en vanlig låda). CVT:n gör inte detta, utan håller sig ganska jämt i varvtal "hela tiden". Men ja, lättast är att känna om du känner när den växlar eller inte. Gör du det, så är det ingen CVT Du kan också kolla på transportstyrelsen. En audi (och jag hänvisar till det då jag inte vet hur det står på andra bilar, men ANTAGLIGEN det samma) står det; CVT/Multitronic = Variomatic Traditionell Automat = Automat Manuell = Manuell


Okej tackar för svaret men är lite osäker på bytet för är ju väldigt nöjd med den jag har


I en Passat -04 sitter det en 5-växlad automatlåda av vanlig typ. Drar en del extra bränsle jämfört med en manuell kan vara värt att poängtera.


Hade för mig att det var så, men då jag inte var säker ville jag inte påstå detta Ja, "vanlig" (eller "traditionell" om man så vill) drar en del mer ja, fördelen med CVT är ju den på vissa bilar t.o.m är billigare att köra än manuell Däremot har väl passaterna "tiptronic"? (full möjlighet till att växla precis hur man vill osv)


Just passatens 5-växlade låda (med tiptronic) är extra törstig av någon anledning jag inte riktigt förstår.


sålde min för ett par veckor sen. en 1.9 tdi automat, väldigt go och köra och hade inga problem med den:) inte så värst bränslesnål men.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka