Köpråd: Volvo 340

Hej, tänkte köpa en vinterbil, fast blir väl mest å köra nästa vinter, bilen är denna. http://www.blocket.se/boden/Volvo_360_g . _4&w=1 Har lite frågor. Bilen är ju somsagt en 340, så står det iaf på VV, men hur vet man om det hon säger om att det är en b200 motor stämmer? Dom verkar ju ha kommit på den modellen 1986, och den där är tillverkad i mitten av 1985. B200 motorn vill man väl ha? Den ska väl vara väldigt bra.. Prisvärd? Ser väl bra ut på bilderna. Sen så är min tanke att priset kommer höjas om några år när den är skattefri, men köper den ju självklart inte för att tjäna nå pengar då man inte kan tjäna nå stora pengar på detta, men det borde väl stämma? Bränsleförbrukningen ska väl vara lägre än 240/740? Då dom väger mycket lite.' Annat att tänka på?



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo 340



Det där är en 360 sedan med B200K-motor. (varför jag vet att det är en B200K är för det är den enda motorn till 300-serien som har 105hk) B200K-motorn har 530-topp och en weberförgasare. Den har 5-växlad låda och tyngsta utväxlingen i diffen som går att hitta bland 300-serien. Den varvar just lite över 2000rpm i 90 Karosskoden på en 360 sedan är 344 och det är därför transportstyrelsen säger att det är en 340. Vilken motor du vill ha beror lite på vad du är ute efter, B14 drar mindre soppa stadskörning men B200 är bekvämare i högre hastigheter tack vare den tyngre utväxlingen. Den är otroligt prisvärd för 4900kr, ser ut att vara i nästintill nyskick och dessutom nyskattad och besiktigad. Tro mig du kommer inte bli besviken ifall du köper den bilen, riktigt trevliga bilar och drar ca 0,8-0,9L/mil blandat om man kör lagligt. Om priset kommer gå upp vet jag ej, man tycker ju det men tyvärr så har 300-serien dåligt rykte om sig som hängt med sen 70-talet då bilarna endast fanns med B14 och remdrift. (Fast det verkar faktiskt som folk börjar förstå att det är en bra bil så om några år så kanske den är lite mer åtråvärd, det får framtiden utvisa).


Aha! Då blir det nog att köpa den Om den ser lika bra ut i verkligheten iallafall! Tack för förklaringen


Låter fint det Ta väl hand om den ifall det blir ett köp


Jodå det kommer jag göra


lite OT kanske, men hur e85 konverterade du din? Går det att göra på den där?


Härligt Kan tipsa om http://www.300power.com/forum/ Där kan du få mycket hjälp och information om 300-serien



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka