Köpråd av Saab 9-3 kombi

Är ute efter att byta bil,då till en 9-3 kombi biopower! Men eftersom jag är helt värdelös då det handlar om bilar, Så tänkte jag kolla här efter lite hjälp och råd. Har en budget för ca 130000 att köpa för och hade tänkt årsmodell från 08 Vad ska jag tänka på när jag ska kolla om allt är okey med bilen? Och vilken sorts 9-3 ska man välja? Finns ju allt från vector till linear. Och vad är bättre en 1,8t eller en 2,0? Tacksam för all hjälp..Svar på inlägget: Köpråd av Saab 9-3 kombiKan ge dig lite tips över vad jag kollar på. Börja direkt med att stänga av all ac och music och börja köra runt lite i låga farter och i högre sen och leta efter missljud. växla fram o tbax lite för att leta efter skrap, pröva lägga backen några gånger. känn om koppling slirar. försök rulla iväg med tex 3an eller 4an. om inte bilen dör ganska direkt så har du en dålig koppling. isf kan du pruta ner^^ viktigast av allt är service bok. se till att den är full. kolla så ingen olja eller vätska räcker_^^ ungefär så kollar jag iaf. lycka till:) den här var fin^^ http://www.blocket.se/vasternorrland/Sa . 11&w=3 kommer dra lite bensin men lika bra o ha lite motor då bilen kanske är lite tung^


Tack för din informationen.då vet jag vad jag ska titta och lyssna efter. Fast jag är lite tveksam till en aero..dom känns lite i överkant för mig faktiskt. Och det är en biopower jag är ute efter lite också.


lite för mke kraft eller? kör några och få en egen upplevelse. det kommer komma flera som kommer att skriva här som kan saab bättre än mig:)


Ja en aning faktiskt,tror att det är lite väl mycket för sambon. Jo vi har faktiskt tänkt att åka och kolla och test köra några..men vet du vad skillnaden På dom olika modellerna som vector och linaer?! Och om vilken man ska satsa på?! Eller en 1,8 eller 2,0?!


Jag skulle satsa på en Vector TTiD! Köpte en sådan för ett par månader sedan och är helnöjd. Drar knappt hälften så mycket soppa som men andra 9-3:a (Vector, cab, automat, 2,0t). En Vector har det mesta i utrustningsväg men har oftast inte körts av någon gasglad tok som ligger på rödmarkeringen hela tiden (de köper en Aero). De linear jag har kollat på har känts "billiga" i inredningen. Funderar på varför du vill ha en biopower. Etanolen har väl dött som fordonsbränsle?


okey låter inte helt fel det heller,kanske ska ta och tänka om lite. biopower mest för att bilskatten är billig och billigt att tanka etanol.men som sagt jag är inget geni när det gäller detta med bilar,så det kanske är dumt av mig att fundera på en biopower? men hur ligger skatt och kostnad av disel kontra etanol? fast den drar väl kanske rätt mycket mera med etanol än med disel så det kanske jämnar ut sig i längden?


Om vi säger så här! Bensin och dieselpriset går lite upp och ner men dieseln är alltid något billigare. Min bensinare ligger på ca 0,95 l/mil och något mer ibland. Kör jag bara landsväg kommer den ner lite förstås. Min diesel-kärra snittar 0,57 och det är inte någon jättesnäll körning. Jag kan säga att jag varit rabiat dieselhatare i alla år och tyckte att det var snudd på helgerån när GM satte en oljebrännare i en SAAB. Sedan var det några kollegor som bytte bil på jobbet och de köpte dieslar och när jag provkört så var även jag fast i dieselträsket. Det roligaste är när den har tankats och det står på färddatorn att den inte behöver tankas på över tusen km! TÄNK PÅ en sak bara! TTiD ska det vara! INTE TiD som är betydligt tröttare och kostar multum i skatt då den är smutsigare.


Dagens skörd av SAAB TTiD under 130000:- på Blocket http://www.blocket.se/hela_sverige?q=tt . &md=thKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka