Köpråd: Familjekombi (A4, Passat, V70, Avensis, Mondeo)

Hej! Jag behöver hjälp med att välja en familjekombi. Kör 1500 mil/år, mest kortare sträckor. Vill ha en bil som är någorlunda kul att köra, bra driftsäkerhet och inte för höga service/underhållskostnader. Tittar först och främst på bilar under tre år alternativt under 4500 mil. Dessa bilar funderar jag mellan: Audi A4 VW Passat Volvo V70 Toyota Avensis Ford Mondeo Drivlina spelar inte så stor roll, så länge motorn inte är för klen. Låter mitt resonemang vettigt och är detta vettiga bilar?Svar på inlägget: Köpråd: Familjekombi (A4, Passat, V70, Avensis, Mondeo)Saab 9-5


Audi A4 (även Avant som jag tror du menar?) är väldigt liten i bagaget för att kallas familjebil. Iaf om ni har barnvagn. A6 är mer i storlek med V70, Avensis och Mondeo. Passaten är lite mindre men ändå samma storleksklass. Av dessa bilar runt 3 år gamla är (nog) Mondeon störst. Kika även på Skoda Superb. Den är rymlig och vettig.


Langar in Honda Accord Tourer som vanligt. Gärna 2.4 executive.


BMW 5-serien


Finns en fin röd Nissan Stagea på blocket nu. Ett driftsäker, fyrhjulsdriven kombi med oändligt med lastutrymme, körglädje och massa andra fördelar. Är man inte rädd för högerstyrt skulle jag inte tveka en sekund! ;-) att den dessutom är jätte rapp i maskineriet gör inte det hela tråkigare! Våran har aldrig gjort oss besviken! Dock har vi även en Toyota avensis. Kanske den tråkigaste bilen vi ägt, men jösses. Jag kan inte nämna en gång den gjort oss besviken?!? Den går son tåget trots snöstorm och framhjulsdrivet. Hästtrailer bakom resulterar i knappt 2dl mer bensin/mil. Den startar alltid och är otroligt billig att äga. Kan vara bland det bästa vi köpt, någonsin! Lycka till! :-)


Kör en Passat 12a miljöklassad 140hk diesel. Vi e tvärnöjda. 0.5 blandad körning e trevligt oxå.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka