Köpråd , Skall kunna gå brett! vilken bil rekommenderas?

Tjo! I våras sålde jag min "Rakt fram racer" En s60 2,4T Med 314hk. Tänkte vänta med att bygga ny bil.. men nu orkar jag inte vänta längre. Vill bygga en busbil som är gjord för att gå brett! Därför tänkte jag höra med er på garaget om lite tips och råd. Jag är ingen expert på området utan jag kan lite men vill lära mig massor, då detta är en jävligt kul hobby. Här är några bilar som jag har tänkt på. Importera en Supra/Skyline från england. Volvo 940/740/240 Turbo. Nissan 200sx S13/S14/S15 Mitt mål är att ligga på 400-600hk. Med färdig bil Någon som vet vad drivlina/kolvar/stakar osv håller för i dessa bilar? Och kanske andra små saker som man bör tänka över innan man går över 400hk Eller finns det någon annan bil att rekommendera till en som vill påbörja sitt första seriösa projekt.Svar på inlägget: Köpråd , Skall kunna gå brett! vilken bil rekommenderas?Supra har den hållbaraste drivlinan ~ 800hk Skyline R33 vet jag många som rasat kolvringar, växellådor med 350+ "dock vissa har gått lite race/sladdande" Volvo trycker man oftast i bmw låda för att hålla + smidd motor S13 "ca18det" är smitt tvång här med vid dessa effekter även sr20det. Lådan lever dåligt med 400+ vad jag läst.


Tackar för infon! Synd att lådan verkar vara lite halvtaskig till R33an då, för den har jag funderat ganska mycket på.


Vet folk som har 500+ i skyline med org låda. Där emot har några sakt att man får vara varsam. Ena polaren kör mycke drifting med sin 500hk o den lever nog på sista versen nu. Detta är inget jag själv ägt eller liknande utan i min närhet som berättad deras upplevelse av skyline! Alla dom 3 har rasat sina org motorer + några av deras vänner. Då är de kolvringarna som är största delen till ras.


Jag är inte så kunnig själv men har hört mycket gott om Nissan 200sx lite OT: hur gick det med villan du köpte? // Nikke


bmw e36 325 coupe om inte så hade jag kollat på supra eller en skyline GTR en vanlig gtst gts25t eller gtt är ingen höjdare


Min polare hade en 200sx, Helt ok bil.. Jodå. det går väll framåt. Vi har flyttat in så har jag äntligen kunnat varva ner. Skönt att slippa stressa varje helg.


Finns många experter här på gorg som aldrig ens suttit i en skyline eller för den delen ägt en, regga dig på Skyline.se så ska du se att du kommer finna alla svar på dina frågor. Vilken Skyline är du intresserad av, R33 GTR eller GTST? Finns många som kör GTST på över 400hp på "standard" motor och låda, dock så måste man väl byta koppling, spridare, turbo, ECU, IC osv.. Svagaste punkten på GTST är turbon, impellern är keramsik och pallar därför max 0,9 bar, även orginal tändspolar är inga höjdare. GTR håller för mer, men är inte i närheten så prisvärd som GTST är just nu. Ang. folk som rasar sina RB-motorer så är det nog främst för att dom inte vet hur dom ska behandla den, en RB motor tycker inte om att övervarvas vilket gör att veven tar spö, samt att köras på tex launch controll / varvstopp, det tar oljepumpen stryk av vilket tillslut resulterar i ett motorras. Många lyckas även rasa sina motorer då dom monterar termostatstyrd oljekylare och lyckas dra slangarna fel. Cheeva: vad är dåligt med en R33 GTST eller en R34 GTT visst dom är inte lika brutala som en GTR men prisskillnaden är ju galet stor mellan en R34GTT och R34GTR?


Det jag menade med experter är att det finns kunnigt folk här om dessa bilar. Någon kanske har kört och tävlat med tex skyline, en annan med volvo 940 och någon med en supra. Du tex kom ju med väldigt bra info, och du kör Skyline. Jag har inte låst mig på en specifik modell av just skyline. Utan jag är just nu bara i intresse fasen utav skyline och försökar snappa upp så mycket information om bilen som möjligt som sedan hjälper mig om jag skall köpa en och börja bygga på. både R32/33/34 är intressant. R33an verkar vara en fin modell och kostar lite mindre än R34an, Så det är väll mest R33an jag har tittat på. och då har jag ju tittat på alla olika modeller utav R33an.


Jag brukar vara rätt kritiskt till alla "experter" på garaget, det framgick nog i mitt inlägg, alltid någon som känner någon som har hört det ena och det andra Det är som du säger att R33an ligger bra i priset just nu, och det finns en hel del på blocket som kan vara väl värda att kolla på innan du importerar en egen och slippa strul med att bygga om lysen, regbesikta osv, sen kan du även provköra och se hur det är att sitta på felsida osv. Jag är supernöjd med min skyline, och gillar man att få nyfikna frågor på tex bensinstationer, parkeringar osv så är Skylinen given, antar att det är samma för Supran, medan både volvo och 200sx är lite av "dussinbilar". Visst GTST har väl sina små egenheter men det har alla bilar och kör man dom på rätt sätt så håller dom. Glömde att nämna att 4hjulstyrningen är "lite si-så-där" på dom, många plockar bort styrningen på bakhjulen, finns olika lösningar att välja, man kan schimsa bort styrningen och låt elmotor osv sitta kvar (urkopplad), sen finns det ett stag kostar typ 700kr man plockar bort elmotorn osv sista och mest seriösa är väl att man byter ut kulleder, armar osv med ett kit för ca 2000kr. Reservdelar är inte heller så blodigt att få tag på, Nissan kan ta hem det mesta men även mekonemen kan få hem det mest om man har reservdelsnummer.


Inte funderat på en toyota supra mk3a? måste ju också tipsa om samma bil som jag har eftersom alla andra gör de!


finns inget som är direkt dåligt med en gts25t eller gtt ... bara det att jag tycker man tar bort lite utav grejjen med en skyline, dvs 4wd och ett väldigt jämnt register. men det är ju en smaksak!


Tur att smaken är som baken, dvs delad.. Dock så ville TS ha köpråd och enbart basera ett köpråd på egen smak och inte faktiskt kunnande känns lite fattigt enligt mig. Visst finns positiva saker med en 4wd och jämnt register men ska man åka brett så är det väl enklare att göra det med enbart rwd, har dock inte sagt för den delen att det inte går att åka brett med 4wd.


min s14a tex! du sitter på rätt sida, bilen är inte stor o klumpg som en supra/skyline (har kört båda o de känns klumpiga) Finns sjukt mycket nyttigt att läsa på nogs om dessa motorer (sr20det).


BMW E36 325 Coupe som skrivet med wisefab verkar ju gå att svänga med ganska ordentligt. Litet motorbygge på det så har du nog något som går "brett". Och glöm inte bort att hjulupphängningar och dämpning också ska uppgraderas för att dig en ordentlig busbil. Blir jobbigt med herrejössesmotor och originalchassie skulle jag tro.


Det finns de som kör 400hk med originalprylar på Volvo 940 men där går gränsen. Kommer bilen bara gå på bana eller ska den gå på is, skogsvägar och kurvig landsväg. Pratar vi om alltihop så glöm Skyline,Supra,S200 då är det Volvon som gäller. Men ska du åka på bana majoriteten av tiden så är det inte Volvon då det kräver mkt kunskap för o få ordning på den banorienterat. Det finns inte många Volvo 940 byggda för bana i tävlingssammanhang och därför blir det svårt o få till något. Däremot skog o snö eller rallycross så finns det hur mkt prylar som helst till dem. Men värre stakar och en BMW-låda och chassieuppgradering är väl vad som gäller på en 940.


Min Ford Transit är jättebra på drifting i Forza4!


rx7 eller ps13 om du tänkte importer


Har tänkt om lite! Blir nog ingen import! Blir nog en s14 eller en Impreza rwd.


s14 äe ju klart vettigare då, plockar man bort 4wd från imprezan så har man ju sabbat den.. och en s14 är grym som få den ocksåKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka