Köpråd! Punkt A -> Punkt B -bil, förslag?

Jag är på jakt efter en pålitlig och bensinsnål brukis. Är inte jätte kinkig på vad det är för modell, om det är kombi/sedan/coupé, diesel eller bensin etc. De bilmärken jag inte är intresserad av överhuvudtaget är Toyota och Renault, utöver det Hit me! Årsmodell har jag tänkt mig mellan -97 & -03 Har satt en budget på 20.000 riksdaler! Bensinförbrukning ska gärna ligga runt 0.6-0.7l/100km och nedåt Mvh Nikke



Svar på inlägget: Köpråd! Punkt A -> Punkt B -bil, förslag?



Trimma s60'n så går den billigt Min s60 2,4T Drog allt mellan 0.62-0.73


Hehe jo de sitter Steg 1 i den och den är riktigt snål, på landsvägar utan alltförmycket krön/uppförslutningar så har jag varit nere på 0.58 t.o.m men jag vill inte använda den som brukis + att jag förmodligen säljer den snart i förmån till MC nästa år


Även fast jag är volvo bög så är en bmw 520 eller 525 E39 inte en helt fel.


Jag kör med en Berlingo 2.0 HDI årsmodell 2002 som pendlarbil/bra-att-ha-bil. Kostade 12 500kr i inköp och är jättebillig att äga. När man kör bilen utan last med en marschfart på runt 100km/h så kommer man ner under 0.5L/mil. Rätt bra kräm i den stora motorn med. Lite udda extrabil kanske, men grymt praktiskt när man tänker efter. Det är riktigt skönt att ha en skåpbil som man kan slänga in lite vad som helst i. Den är dessutom väldigt tyst och skön att åka i. Den har gått över 26 000 mil nu och går fortfarande som tåget!


Hehe ja de är sannerligen fina! har ägt en bmw dock och blir de något så är dom dyra att reparera


Vet att vi jämförde en s60 2,4t och en bmw 525 e39 på svxc.se med de vanligaste kostanderna, skatt försäkring och delar. Det var jämnt på totalen på kronan typ. Volvo var dyrare att serva, men billigare skatt/försäkring. Bmw hade överlag billigare delar.


Håller men, fast kan också rekomendera 3-serien som blir ngt mindre. Har själv en 320 e36a som har funkat grymt bra som slit o släng bil Delar är inte dyrare än till en volvo, tyvärr drar försäkringen iväg lite i pris men det beror ju mycket på hur gammal man är, hur man bor osv


om du hittar en fin peugoet 306 HDI från typ 99 så har du en billig bil i drift, iofs så drar inte 1.6 liters bensinaren mer än 0,55 långkörning, dock så måste man se upp så man inte köper på sig något vrak. Vanligt att dom smäller i bakvagn, finns reparationskit men kanske inte det man vill ängna sig åt.


Men värdet på din S60 är ganska lika med de bilar vi diskuterar i tråden, går väl utmärkt att använda den som bruksbil så slipper du krånglet att leta upp en ny.






I see! Ska kollas upp och se vad blocket har att erbjuda


Köp dig en gammal polo, hade en 96a bensinate, kom 62 mil på 40 l


Mazda 323 eller om den är för liten 626? Citroen ZX Diesel om du ändå vill ha en personbil. Honda Civic, Accord.


Att välja bil är ofta en fråga om subjektivitet. Men pratar man funktion bör man välja bort franska bilar. VW o japanska bilar: vettiga (Toyota ej före 1997 p g a rostsituationen).



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka