Köpråd för pendlarbil

Idag har jag 5 mil t o r till jobbet. Men detta kan ändras och bli mer. Kanske 20 mil. Krav: Låg förbrukning gärna runt 0.5. (i dag ligger jag på 0,85) Storlek runt golfklassen. Farthållare. Plus om det är miljöbil. Sparar i parkeringspengar och kan bli gratis boendeparkering i framtiden så detta kan göra 500:- i lägre kostnad per månad. Budgeten är tajt, max 60 000 mindre är bra. tips på bilar, ange motor och växellåda. Kan leta själv på blocket bara man får mer tips. Är lätt att snöa fast.Svar på inlägget: Köpråd för pendlarbilPrius gen II finns för din budget. Körde precis nonstop Borgholm-Nyköping i våran Toylåda utan några men trots att det finns så många "förståsigpåare" som uppfattar bilen som outhärdligt bullrig och försedd med platta pinnstolar, provkör och bilda dig en egen uppfattning är mitt råd, antingen gillar man den eller så gör man det inte.


Min Skoda Fabia med 1,2TSI ligger på 0,55 o det är en besinare dessutom! 500kr i skatt men ingen miljöbil tydligen... 5 vxl låda men växlarna räcker lite längre. Dessvärre lite dyrare men bör finnas en billigare variant. Miljöbil o max 60k kanske går inte riktigt ihop men nån välhållen lång-milare bör du hitta.


Ford Focus TDCi. Räknas som miljöbil, kan fås runt 60 kkr , bör snitta runt 0.5 liter milen.


Polo 1.4TDI runt 07 Min drar mellan 0,55-0.65 och då är det inte fantasi siffror utan noga uträknat under 1000 mils körning. En sidnote är att jag har rätt mycket korta sträcker där motorväg ingår. Kör man mycket landsväg hamnar man på 0.45.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka