Köpråd: Hur dämpar jag vägljud bäst för under 1000 kr i min mitsubishi colt

Hej. Jag har en Mitsubshi Colt hatchback från 95 och vill få den tystare och tänker här på att jag vill få mindre vägljud för billigast peng. Min budgett för att dämpa ligger på ca 500-1000 kr Jag behöver hjälp med vart jag ska lägga pengarna för mest resultat, hjulhus, golv, baggage, dörrar? Vilken typ av dämpning och vart på bilen ger alltså mest resultat för dom pengarna? Kommer det kunna ge ett märkbart resultat? Grejer jag funderat på är bitumen http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-t . st-369213/ ljuddämpningsmatta inanför paneler och dörrar http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-t . ta-369214/ Ljuddämpningsfilt i golvet http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-t . lt-369222/ Obs tänk på min låga budgett när ni ger förslag. Tack!Svar på inlägget: Köpråd: Hur dämpar jag vägljud bäst för under 1000 kr i min mitsubishi coltFör att få störst effekt tror jag du skall byta däck. Något med högre profil och mjukare gummi


Tack för rådet jag tror också det skulle hjälpa och jag har tänkt på det också men sen kommer det till vinterdäck, dom har visserligen hög profil men är dubbade och det låter ju en del så jag vill helst få bilen tystare oavsett däck.


Fogskumm alla tomma utrymmen vet inte hur resultatet blir men billigt hehe


Bättre stereo => spela högre => hör mindre vägljud.


Har aldrig hört om nån som gjort det men skulle några ha provat med gott resultat så visst


Jo men fortfarande vägljud som är överröstat av hög musik under längre sträckor => Tinitus Har rätt känsliga öron så tack för förlaget men nej tack!


Köp ljuddämpningsmatta. Spara. Köp mer.


http://www.byggmax.com/se-sv/byggvaror/ . skiva-45mm Lär ju lätt va det billigaste, fyll upp alla hålrum.


ljudämpnings mattor i tak dörrar .bitumen i hjulhus det har hjälpt mig


Jag monterade bitumen matta i dörrar, tak och runt hjulhus och det tog bort det dova mullrande monotona ljudet i min bil. Detta pga att bitumen mattan dämpar vibrationer. Den från biltema du länka till funkar. Deras små tunna mattor är skit. Släpper och spricker lätt. Den stora i länken sitter som bärjet.


Kan tillägga att jag även har monterat just biltemas i min fars datchia (stavas?) Och det blev bra med skillnad. Dock är en dyr tjockare matta tex stp bättre men som sagt dyrare.


Fogskum är skitbra. En polare gjorde det och bilen blev tystare. Däremot ska du ha klart för dig att du aldrig kan svetsa om det behövs. Vilket det iofs säkert inte gör. Sedan är det tung asfaltsmatta på golv som gäller.


Bättre att spara pengarna och köpa en ny bil, små japanska bilar är tyvärr kända för att vara bullriga.


Fogskum kostar 29kr på byggmax. Bara att fylla.


dollarstore säljer hörselkåpor för 50spänn HAHA


Akta dig för fogskum, kan explodera om det blir varmt. Dessutom sväller det nåt enormt när det blir varmt, så du får inte fylla alls mycket... Cancerframkallande dessutom, som allt annat i dagens samhälle


Han ville ha billigt man kan inte få allt haha


Tack för era förslag, jag kör på dom grejer jag hadde tänk ifrån biltema men skulle fortfarande uppskatta om någon kunde hjälpa mej med vilken av eller vilken kombination av dom 3 produkterna jag ska satsa på och vart det gör mest skillnad. OM jag köpte massor av varje och satte in så blir det såklart mycket tystare men vill inte lägga flera tusen på ljuddämpning i en så pass gammal bil så om nån kunde säga vart jag ska lägga min budgett för bäst resultat vore jäkligt uppskattat! Alltså, tex om ni tror jag ska lägga 700 spänn på bitumen i hjulhusen och golvet eller om jag ska lägga bitumen i dörrarna och ljuddämpningsmatta i dörrar och golv eller om jag ska lägga pengarna på ljuddämpnings filt i golvet och ljuddämpningsmatta i dörra tex. Det är vilket som troligtvis ger störst förbättring som jag är ute efter.


satsa på hjulhusen... det är därifrån det mesta vägljudet kommerKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka