Köpråd! Volva, honda, ford eller annat!?!? Hjälp!

Hejsan! Är ni inne på att köpa bil men kan inte bestämma mig Det som jag är ute efter är en bil som är:1. Bensin snål 2. Praktisk ( har tjej och hund så allla måste få plats) 3. Något som håller 4. Något fräsht 5. Något som man ändå kan ha kul med "ibland" Det här är det jag är ute efter och har i princip en budget på 100.000kr men gärna tar jag något biligare. De 3 bilarna jag har hittat som jag tycker e sjukt snygga och ser roliga ut är. 1. honda civic från 2007 och fram 2. Volvo s 40 från 2005 och fram 3 ford fiesta från 2009 och fram Vad skulle ni välja och varför? Har ni även några andra förslag? Sen som bonus undrar jag hur trim/styling möjligheter ser ut för dessa bilar? Är det något som är lättare/svårare att trimma respektive dyrare/biligare? Skulle verkligen uppskatta alla förslag och svar Tack!Svar på inlägget: Köpråd! Volva, honda, ford eller annat!?!? Hjälp!Hej! Haha, jag skrev precis en tråd intill din där jag också ber om köpråd, tillika mitt första inlägg här. Nåväl... Vad jag lärt mig och upplevt är åtminstone att en dieselbil nästan alltid uppfyller kraven snål och körglad ("ha kul med") på samma gång, så det kanske vore något att kika på (dieslar har turbo per default...). Dessutom är dieslar förhållandevis enkla att trimma, t ex med så kallad effektbox där du inte ersätter chip eller liknande. Det styrs elektronisk. PromoTech erbjuder dieseltrim för hyffsad peng. Det där med försäkringar/motorgaranti osv i ämnet antar jag att du redan har en uppfattning om... up to you! Det är rätt märkliga modeller du blandar. Från Fiesta, via Civic till S40. Den får alltså vara så liten som Fiesta?


Jag är verkligen bil-novis, men i alla fall så har jag läst en del om och provkört Civic 2006-2009. 1. Den ska vara relativt snål om man inte gasar så mycket 2. Den är verkligen praktisk med baksäten som man kan fälla på olika vis samt mycket bagageutrymme 3. Honda ses väl som de flesta japsar som rätt hållbara: http://www.whatcar.com/car-news/what-ca . 012/263555 (England dock) 4. Vet ej vad som avses 5. V-tecmotorer gillar höga varv Den främsta anledningen till att jag inte valde bilen var den styva fjädringen. Jag provade dock en Civic i sport-utförande.


Hmm tack för goda svar :p jaa varför jag blandar så mycket är för jag tycker dem bilarna har rimligt pris samt att de e jävligt snygga Jag har också vart ute efter just hatchbacks, var först inne på a3 och golf men de är fööör dyra Kul att veta det där om dislar! Det visste jag faktist inte och här trodde jag alltid att dislar var segare tydligen låter de bara som traktor men kör som racerbilar Hmm måste nog provköra alla 3 för att bestämma mig.... Ska nog höra av mig till ett par annonser på blocketKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka