Köpråd, Toyota Corolla

Hej, Jag är ute efter en liten bil som är bensinsnål och driftsäker. Har blivit tipsad om Toyota och har kikat lite på nedan länk (bil) och undrar om ni kan ge mig lite tips inför en provkörning ? http://www.blocket.se/goteborg/Toyota_c . 4.htm?aw=1 Tack för hjälpen !



Svar på inlägget: Köpråd, Toyota Corolla



Min sambo har en sådan och det är en fruktansvärt driftsäker bil! Största problemet är rost i bakskärmar, bagagelucka, bakre ljuddämpare och ev. balkar. Maskinellt har hon inte haft ett enda problem på 2,5 år.


Rost rost och rost! det är det enda man behöver kolla efter. trösklar och skärmkanter är väll standard iövrigt är dessa bilar nog ganska felfria. dom brukar aldrig gå sönder i övrigt. pratat runt med mina polare som driver verkstäder och ingen av dom har någonsin lyft av en topp eller bytt en växelåda på en toyota en koppling är det största arbetet jag gjort på en toyota iof en rav4


Finns inga bättre bilar och jag har själv kört några gamla Toyotor, onaturligt bra bilar! Köp en som verkar okej och som rosten inte har fått härja fritt på.


Tack för alla kommentarer ! Vad säger ni om den lilla raden i annonsen "påfyllningsrör läcker vid tankning men det går att fixa billigt." ? Stämmer detta att det är "lätt" att fixa och vad skulle det kosta att lämna in den och få det fixat på en verkstad ?


Detta är vad som kallas för skottsäkert i ordets rätta bemärkelse. Rost som tidigare nämnts är akilleshälen för dessa. 1.3 motorn är tröttare och klenare än 1.6 men vill ändå ha närapå samma mängd bränsle, jag rekommenderar en 1.6 105hk istället, bättre bottenvrid samt trevligare udd på varv. Spelar detta ingen roll så:Påfyllningsröret, hade det varit "billigt" att fixa hade säkerligen nuvarande ägare gjort detta och utannonserat bilen för 11500kr. Det är ingen avancerad historia att byta röret, däremot får du förmodligen ta ned tanken och där kommer rosten in, fastrostade skruv till tankbandet samt trötta anslutningar som säkert vill gå av. Det kan lika gärna vara tanken som rostat av i mitten i skarven eller uppepå. Kräla under och titta varifrån det läcker. Finns fler Toylådor till salu, vill du inte skruva jaga fram ett annat objekt.


Jag håller med Herr Evildan om att det "lilla" problemet kan växa. Det kan ju även vara tanken själv som läcker. Ingen aning om det är plast eller plåt eller hur röret sitter. Vad du kan göra är ju att undersöka via en Haynesbok eller något (bör gå att googla fram) hur och var röret sitter. På min bil (inte Toya) är det smart placerat och tar 20 minuter att byta.


Sitter bra till även på Toylåda, sen om skruvarna vill släppa efter åratals påverkan av väder och vind är en annan sak. Så här ser hela paketet ut. http://www.justanswer.com/uploads/drive . 2621_1.gif


Helt underbart ! Inte varit medlem så länge men måste säga att jag bara bemötts av trevligt folk som hjälper en med tips och synpunkter. Stort tack för alla kommentarer !


Jag har hört vid ett flertal tillfällen nu att just Toyota ska vara en bra bil att köpa så jag är helt inne på det. Är det någon Corolla (årsmodell, milantal, utrustning) som jag ska se upp med: - Även om rosten är det som verkar göra att dessa bilar viker sig, är det lika träffsäkert att köpa en corolla som gått över 20 000 mil ? Eller i så fall var ska jag sikta (så lågt som möjligt så klart men var/när kommer vanligtvis större kostnader så som kamrem, vattenpump, växellåda m.m) ? - Är det någon årsmodell som jag ska undvika (barnsjukdomar är ju vanliga på de flesta modeller och märken) ? - Jag har alltid fått höra att jag ska köpa en bil med så lite elektronik som möjligt (speciellt i japanska bilar) men eftersom japanska bilar brukar ha mycket elektronik även i sina billigare modeller så som elhissar, elstolar m.m kan det bli svårt. Är det någon utrustning till corolla som brukar strula och som jag ska kika mer på vid en koll ? Återigen tack för era snabba och bra svar !






Toyotas el brukar fungera. Toyota har inte hastat fram med en massa nytt trots nya generationer så barnsjukdomar på äldre Corollor är inget känt. Milen är inte jätteviktig, kika på om bilen ser skött ut istället. Bäst rostskydd av äldre Corollorna var 99-01, dessa år fick de en extra rostskyddsbehandling när de kom till Sverige. Generationen 98-01 är dessutom säkrare än den innan. Men även dyrare.


Köp min corolla t-sport vetja, både rolig och billig i drift


mekaniskt och elektriskt är dom istort sätt skottsäkra som en volvo skulle något mot förmodan gå sönder är det inga ovanliga bilar. helt klart ska man välja 1.6:an på 105hk denna går helt okej. gillar att gå på varv. dock kört lite äldre med den stora motorn en 92:A och jävlar att den plågades friskt varje dag men den gav sig ALDRIG. men tankröret riskerar att bli dyrt i slutänden om man inte kan meka själv. eftersom det är en skruvad kontsruktion så är det garanterat där problemet ligger och då drar man säkert av skruvar i värsta fall är det rosthål i tanken och inte i röret. så hoppa den bilen och kolla vidare. var noga med trösklarna vid kontroll ska kollas med magnet då idioter gärna spacklar upp sånt för att det ska se bra ut


Skicka mer info i ett mail så ska jag fundera på det ! Tack !


Frågan är om inte Corolla är ännu bättre.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka