Köpråd Audi A4 (B8)

Går i tankarna om at köpa en Audi A4 från årsm -08 och uppåt. Är dock inte så insatt i Audi och söker därför lite tips och råd från framförallt ägare eller enbart folk som är kunniga på området. Funderingarna jag har är:Diesel eller Bensin?, vilken motor är bäst? Bränsleförbrukning på respektive motor? Är det kedja eller kamrem? Vad finns det för vanliga fel som man bör hålla utkik efter? Ägandekostnader?, Dyra att äga? Spinn gärna vidare eller delge annan info som är matnyttig. Tacksam för svar /JohanSvar på inlägget: Köpråd Audi A4 (B8)Jag har inte haft nån B8, min var en B6 men det var en väl ihopskruvad bil. Glöm inte titta in på Nordicaudi.com och kolla runt lite - där finns det mycket kunskap. De flesta VAG-motorer har kamrem som byts tillsammans med vattenpumpen efter ett antal år (5 oftast) och ett antal mil (12000-18000 beroende på vem man lyssnar på). Dyr operation. Service på märkesverkstad brukar vara dyr och inkluderar "mobilitetsgaranti". Eftersom jag sålt Audin läser jag inte NA längre, men det enda som liknade typfel på B8 som jag minns var "lacksläpp" - vilket ju är trist på en bil man hoppas ska vara rostfri. VAG har ju också haft problem med DSG-växellådorna. Audifolket på NA verkade vara 100% inställda på att en Audi har fyrhjulsdrift och drivs med diesel. Själv körde jag bensin och tvåhjulsdrivet samt den underbara Multitronic-lådan. Min bil var bekväm men inte sportig.


Har inte haft B8, men min far har haft B5,B6,B7 som jag provat från och till. B8 har jag också provat, kör själv C6. Håller du dig till kamrem drivna alternativ så är det ganska lungt vad det gäller motorskador osv, kör på 1500 mil service så kommer den hålla länge. Long Life över 2000mil mellan servicetillfällen är inte så bra för Audimotorer, speciellt inte de som är kedjedrivna. B8 och C6 har varit ganska hyllade för att ha få fel enligt Tyska försäkringsbolag, enligt Svenska är det tvärt om, vilka skall man lita på? Min har gått ca 8200 mil och enbart haft ett defekt batteri. De DSG låder som det har varit problem med är majoriteten dem i kombination med små motorer. Enbart för att det heter DSG i alla modeller så betyder det inte att det är samma lådor. Många kör sina VAG bilar upp till 3000mil mellan servicetillfällen och blir sedan förvånade när något pajjar.


Finns det nån bra sammanställning över vilka lådor / kombinationer som strular? Eftersom VAG själva verkar lite tystlåtna kring det drar de ju ned ryktet för hela modellprogrammet för oss som vill ha automat.


Jag själv känner inte till någon sammanställning, av det jag har läst på olika forum så är det mest DSG lådan till de mindre motorerna som strulat, samt till någon Passat som är GAS driven.(Någon på NordicAudi borde kunna svara på det) Känner inte till att DSG i t.ex GOLF GTI har strulat eller i någon större modell. Men visst, Manuell låda håller alltid bättre än de automatare som erbjuds.. I familjen så har det körts en massa VAG bilar och inga av dem har haft några större fel. Dock är tändspolar något som nästan alltid går sönder på vag bilar, det är dock gratis åtgärdat av de flesta VAG verkstäder genom goodwill.


Jag håller helt med dig om att Longlife-service är ett påhitt. I dagsläget kör jag mellan 1000-1500 mil mellan varje service vilket innebär service en gång om året.


Tack för tipset ang NA. DSG är ändå inte ett alternativ för mig så där ser jag inget problem . Vad exakt innebär "mobilitetsgaranti"? Har en far som är fordonslärare och som även driver egen firma vid sidan av så reperationer eller kamremsbyte är inga större bekymmer. . Provade en 2 liters diesel för några veckor och tyckte den var riktigt pigg (kör till vardags 9-3 aero -01) så blev sugen på att skaffa en då de är ganska bränslesnåla vad jag förstår.


mobilitetsgaranti ingår när du gör grundservice hos VAG och gäller ett år från servicetillfället, vad det innebär är fri bärgning till verkstad vid haveri samt fri hyrbil alt hotellrum under tiden det tar att reparera bilen (eller om det är fyra fria dygn med hyrbil/boende) har inte siffrorna riktigt klart för mig då de kan ha ändrats sedan jag hade en audi senast, men som andra redan påpekat, longlife-service är skit, trams och bedrövligt, serva var 1500:e mil och bespara dig själv en hel del möjliga problem...


Gör som jag annars, har bilen inställd på LongLife samt byter olja själv emellan servicetillfällena.


Kör själv en A4 Avant 1.8TFSI B8 -09 Man. Låda Bensin 160hk Kamkedja 1400kr skatt Går billigt för att vara så stor bil. 0,63 blandad körning och då hade jag ägg undet pedalen Har inte haft några problem, bara serva och bytt slitage delar som bromsar runt om. För övrigt till salu. http://www.garaget.org/?car=282028


Hej! Tack för informationen . Det går alltså att få ner bensinaren i 0.63 på blandad körning? Då borde den gå ganska snålt på landsväg också kan jag tänka mig? Vad jag förstår verkar de vara rätt bekymmersfria om man sköter om dem och de inte gått allt för långa mil. En fördel med Bensinaren är ju också att det är kamkedja. För det är det inte på dieslarna va?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka