Köpråd Golf typ 5!?

Tog mitt körkort i dag (grattis till mig själv) så nu ska jag köpa min första bil och jag har bestämt mig för en Golf typ 5 från 2005. Är inte ute efter en massa effekt utan en vanlig bruksbil. Vill ha kamkedja så vilka modeller har jag att välja mellan och vad har dessa modeller för bensinförbrukning? Vad ska man kolla/se upp med när man köper Golf och just den typ/årsmodell jag ska köpa? Har hört om dörrsprängning samt kamkedjor som fått bytas för att ägaren har servat enligt VW's longlife-concept. Tack på förhand.Svar på inlägget: Köpråd Golf typ 5!?Grattis! Har du övervägt om du ska ha en diesel kanske?


Tack! Nja, är inte direkt sugen på en diesel om det handlar om samma pengar som det gjorde när farsan skulle byta något partikelfilter på sin Ford. Det kostade närmare 13,000 kr.


jag föreslår att du köper en modell med kamrem tex 1.6. det är mycket problem med motorerna som har kedja (tsi,tfsi,1.8t). kamremmen är billig att byta och väldigt enkel om du nu tänkt göra det själv. diesel är ett bra alternativ om man sköter service och additiv till partikelfilter. köp då hellre en som gått lite längre på kortare tid då det som dödar partikelfiltren är korta sträckor och snålkörning


Köp lätt en 1,6.. Visst, den är lite högvarvig, men jävligt fin bil för pengarna! Det man kan hålla koll på hos dom är om dom har bytt framskärmar och dörrar. (blir fel när snön tinar och blir is i dörrgångarna). Har dom väl fixat det så är det lugnt. Sen kan man trycka på allt som styrs av el, (speglar och rutor) och se att allt fungerar som det ska. (Hade elfel på min). Grattis och lycka till med bilköpet!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka