[Köpråd] Renault Megane Sport Tourer diesel eller bensin

Hej. Familjen är redan en ägare till en Renault Megane Halvkombi som vi varit super nöjda med. Men nu har vi fått tillökning i familjen och bilen är tyvärr lite för liten för två vuxna, två barn, barnstolar och vagnar. Därför tittar vi på en Sport Tourer istället vilket verkar passa vårt behov lite bättre. Valet står mellan 1.2 Energy TCe 115 och 1.5 Energy dCi 110 båda med Exception utförande. Har surfat omkring och försökt hitta lite mer info om Fördelar/nackdelar mellan diesel och bensin men hittar inget som direkt rör Renault utan mer Volvo och några andra bilmärken. Vårt mål är att försöka få en så minimal kostnad som möjligt och det är här jag inte blir klok. Tittar jag bara på siffrorna, vilket jag är väl medveten om kanske inte matchar vårt verkliga användande så har jag sammanfattat det så här. Fördelar diesel Lägre bränsleförbrukning Ingen bilskatt under 5år för den valda diesel modellen Enligt Renaults tanaka mindre app på deras webbsida tjänar vi ca. 10.000kr per år i bränslekostnaderna jämfört med nuvarande bil Nackdelar diesel Snabbare prisökning på bränsle (?), större bränslekonkurrens jämfört med bensin Dyrare delar om nåt går sönder. Orolig för byte av partikelfilter vilket jag hört är dyrt. Osäker på hur vanligt det är att det går sönder. Högre inköpspris Dyrare bilskatt jämfört med bensinbilen när den väl ska betalas Så tankarna går mycket till att vad dieseln kostar om något år. Har den prisökningen ätit upp vinsten med att byta till diesel. Samt hur stor är risken att något dyrt på bilen går sönder under normala förhållanden. Sammanfattar jag vårt kör mönster så ser det ut så här under en vanlig vecka. T/R Arbete ca 6km landsväg -> 30km motorväg -> 4km stadstrafik allt detta x2 alltså ca 80km totalt fem dagar i veckan T/R veckohandling ca 25km blandad körning Övrigt ca 100km blandad körning Under året Semester 2000km mestadels motorväg men ca 20% blandad körning Besök släktingar 800km Total årlig bilkörning ca 22.000km Lämpar sig vårt körmönster sig för en diesel eftersom jag läst att diesel lämpar sig till längre körsträckor och inte mycket småkörning. Det tar längre tid för en diesel att bli varm och har därför en högre bränslekonsumtion under den första sträckan jämfört med bensin. Någon som kan hjälpa mig på vägen så att jag kan ta ett beslut. Missar jag något i mitt sätt att tänka? Är det något annat jag måste tänka på? Hälsningar AndreasSvar på inlägget: [Köpråd] Renault Megane Sport Tourer diesel eller bensinjag skulle lät valt Diesel. bra mycket skönare gång än bensinarna och jag tror till och med att den är piggare än bensinaren. skattefri i 5år de tjänar ni på somfan. dieseln går även bra billigt i stan och landsväg borde en sån dra 0.4 typ?


Har också funderat om diesel verkligen är något att ha om man köper en fabriksny bil och tänker behålla den i säg 6-7 år... Var inne hos Hedbergs, killen säger glatt att partikelfilter på Ford Focus ska bytas efter 14000 mil till en kostnad av just 14000kr.... Räknade ut skillnad på bensin/diesel. Jag kör ca 2400 mil/ år. Dieseln blir ca 2500 billigare/ år. Då en diesel är dyrare i inköp, säg 10000kr mer, då behöver man nästan köra i 10 år innan det är värt med diesel.... och om man nu bara vill behålla bilen i ca 7 år, då är det väl ej värt.....Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka